RSS
 

Ciasto z krakersów

05 maj

Długi weekend majowy dobiega końca, ja wreszcie wróciłam do domu i szybko dzielę się przepisem na ekspresowe ciasto na weekend. Duży plus tego ciacha, to to że zrobi go każdy – nawet ten, który ma w kuchni dwie lewe ręce icon smile Ciasto z krakersów

Ciasto jest troszkę w typie bajaderki, więc może postać na prawdę długo i nic się z nim nie dzieje icon smile Ciasto z krakersów

torcik zapracowanych mam3jpg Ciasto z krakersów 

torcik zapracowanych mam2 Ciasto z krakersów 

 

Ciasto z krakersów
Drukuj
Autor:
Składniki
  • 2 opakowanie krakersów Lajkonik (solonych, niesmakowych)
  • 2 puszki mleka skondensowanego słodzonego
  • kostka masła (200g)
Wykonanie
  1. Krakersy pokrusz w dłoniach do dużej miski, zalej dwiema puszkami mleka skondensowanego i kostką rozpuszczonego masła.
  2. Wymieszaj wszystko dokładnie. Można też dodać tu orzechy, rodzynki itp.
  3. Całość przekładamy do średniej blaszki i pieczemy w 180 stopniach około 40-50 minut.

Przepis oryginalny pochodzi ze strony Mniam Mniam (figuruje tam jako Torcik zapracowanych mam).

 

Tags: ,

Co o tym myslisz ?

 
Oceń przepis: