Budyniowe placuszki
 
 
Autor:
Składniki
  • 275 g mąki pszennej
  • opakowanie budyniu 40 g - np. waniliowy, śmietankowy, malinowy
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru (ja dałam w połowie cukier z wanilią)
  • 2 jajka
  • 375 g jogurtu naturalnego (dałam po połowie z kefirem)
  • 2 duże jabłka pokrojone w dość drobną kostkę
Wykonanie
  1. Zmieszaj razem suche składniki, a w drugiej misce zmieszaj mokre składniki.
  2. Dodaj mokre składniki do suchych i krótko zmieszaj lub zmiksuj.
  3. Dodaj pokrojone jabłka i dokładnie wymieszaj.
  4. Smaż na patelni delikatnie posmarowanej tłuszczem (ja przykrywałam patelnię pokrywką i smażyłam placuszki na małym ogniu).
  5. Po usmażeniu posyp placki cukrem pudrem.
Recipe by Wypieki Beaty - przepisy i zdjęcia at http://wypiekibeaty.com.pl/budyniowe-placuszki/