Pierniczki 2015
Mississippi mud cake

krem migdałowy_3

Dziś mam przepis na krem migdałowym z najnowszej książki Ani Starmach „Pyszne na słodko”.

Krem będzie idealny na kanapki – zamiast kremu czekoladowo-orzechowego w typie nutelli. Sprawdzi się też idealnie jako dodatek do naleśników, albo gofrów ( w tej wersji już przetestowałam i gofry były pyszne).

Jeśli lubicie migdały i wszelkie słodkie smarowidła kanapkowe, to ten krem na pewno będzie Wam smakował 🙂

Będzie również idealny dla osób uczulonych na kakao, bo nie ma go tu ani grama – używamy białą czekoladę i mleko w proszku (takie nie granulowane).

Z podanej porcji otrzymacie średniej wielkości słoiczek kremu.

krem migdałowy_8

krem migdałowy_4

krem migdałowy_5

krem migdałowy_7

 

Krem migdałowy
 
Autor:
Składniki
  • 200 g białej czekolady
  • 150 ml mleka
  • ¾ szklanki mleka w proszku (nie granulowane)
  • ¾ szklanki (około 90 g) mielonych migdałów
Wykonanie
  1. Czekoladę połam i rozpuść w kąpieli wodnej.
  2. Mleko zagotuj, dodaj do niego mleko w proszku i dokładnie wymieszaj.
  3. Mleko dodaj do czekolady i wymieszaj, aż składniki się połączą.
  4. Dodaj zmielone migdały, wymieszaj, przełóż do słoiczka.

 

Pierniczki 2015
Mississippi mud cake

Related Post