Torcik bezowy z owocami
Ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką

Często mnie pytacie jak zrobić róże z kremu – podobne jak robiłam do tortu dla koleżanki.

W końcu zebrałam się w sobie i przy pomocy męża nagrałam krótki filmik instruktażowy (na początku popełniam błąd początkującego i wszystko ładnie zasłaniam ręką, ale potem się poprawiam, więc dotrwajcie do końca :)).

Najważniejsze co potrzebujecie to:

– krem (oczywiście) – dość gęsty, aby różyczki zachowały formę

– rękaw cukierniczy (lub jego zastępnik – np. woreczek strunowy)

– tylka – duża otwarta gwiazdka – ja używam tylki firmy Wilton 1M

Krem nakładamy od środka babeczki (ruchem okrężnym) aż do brzegów. Jeśli różyczki robimy na torcie to robimy różyczki jedną obok drugiej. Wolne miejsca między różyczkami można wypełnić odrobiną kremu.

Jeśli chcecie zrobić dwukolorowe kwiatki, to część kremu należy zabarwić na wybrany kolor, a następnie umieścić w worku oba kolory.

Wykonanie tych różyczek jest bardzo proste, więc zachęcam do spróbowania.

róże z kremu1

róże z kremu2

 

Torcik bezowy z owocami
Ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką

Related Post