Sernik Oreo na zimno – bez pieczenia

Zaktualizowany: 2023 12 kwietnia
sernik oreo na zimno

Przepis na sernik z ciastkami oreo bez pieczenia

Sernik Oreo na zimno to idealna propozycja dla wszystkich łasuchów, którzy uwielbiają połączenie kremowego sera z chrupiącymi ciasteczkami Oreo! Ten przepis na sernik to prawdziwe dzieło sztuki! Spód zrobiony jest z pokruszonych ciasteczek Oreo, które dodają mu nie tylko niepowtarzalnego smaku, ale również chrupkości. Aksamitna masa serowa zawiera w każdym kęsie pokruszone ciasteczka, które dodają jej smaku i niezwykłego wyglądu. Ten sernik nie wymaga pieczenia, co czyni go idealnym w przypadku leniwych wieczorów, kiedy chce się zjeść coś pysznego, ale nie ma się ochoty stać w kuchni przez długi czas.


sernik oreo

Sernik Oreo na zimno przepis krok po kroku

Przygotuj razem ze mną ten rewelacyjny sernik oreo na zimno i zaskoczy wszystkich jego niebywałym smakiem. Sernik bez pieczenia z ciastkami oreo to prawdziwa gratka nie tylko dla dzieci, ale również dla dorosłych :)

sernik oreo na zimno

Sernik Oreo bez pieczenia przepis

Wypieki Beaty
Przepyszny sernik z ciasteczkami oreo zrobiony bez pieczenia. Ten sernik pięknie się prezentuje i może być podany na specjalne okazje.
4.25 z 119 ocen
Czas przygotowania 30 minut
Czas wykonania 4 hours
Czas całkowity 4 hours 30 minut
Porcje 15
Kalorie 300 kcal
Wyposażenie
  • Foremka o średnicy 22 cm.
Składniki

składniki spodu do sernika oreo

  • 135 g ciasteczek oreo (zmiksowanych (bez kremu – jego należy ściągnąć i odłożyć na bok))
  • 65 g masła (rozpuszczonego )

składniki na sernik z oreo

Instrukcja
 

Jak zrobić sernik oreo bez pieczenia krok po kroku

  • Zmielone lub rozkruszone ciastka połącz z rozpuszczonym masłem i wyklej nimi spód foremki (najlepiej na jej spód położyć papier do pieczenia). Wstaw foremkę do lodówki.
    135 g ciasteczek oreo, 65 g masła
  • Do sera dodaj wyciągnięte z ciasteczek nadzienie, dodaj cukier i wszystko razem zmiksuj.
    1 kg sera twarogowego, 250 g cukru
  • Żelatynę rozpuść w zimnej wodzie i odstaw do napęcznienia. Następnie podgrzej krótko (około 10 sekund) w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, tak by żelatyna stała się płynna.
    6 łyżeczek żelatyny, 8 łyżek wody
  • Do żelatyny dodaj 1-2 łyżeczki masy twarogowej i dokładnie wymieszaj, teraz możesz ją dodać razem z sokiem z cytryny do masy twarogowej – całość energicznie wymieszaj lub zmiksuj.
  • Śmietanę kremówkę ubij i dodaj do twarogu ostrożnie mieszając szpatułką.
    400 ml śmietany kremówki
  • Na koniec dodaj pokrojone ciastka i wymieszaj.
    130 g ciasteczek oreo
  • Przełóż sernik na spód z ciastek i wstaw do lodówki na przynajmniej kilka godzin.
  • Przed podaniem zanurz nóż w gorącej wodzie, a następnie delikatnie oddziel ciasto od brzegu foremki.
  • Wyjmij ciasto na talerz i udekoruj według uznania.
Notatki
Do ciasta użyłam gęsty twaróg sernikowy, niektóre twarogi wiaderkowe są bardzo rzadkie i luźne, wtedy radzę dać więcej żelatyny, bo mogą być problemy ze ścięciem się masy. Ja tradycyjnie polecam najbardziej Piątnicę (z nią nigdy nie miałam problemów).
Prywatne
Składniki Odżywcze
Serving: 100gKalorie: 300kcalWeglowodany: 24gBiałko: 6gTłuszcz: 20gBłonnik: 0.7g
Słowa kluczowe oreo sernik na zimno, sernik na oreo, sernik na zimno oreo, sernik z oreo
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!
sernik oreo na zimno

Sernik z oreo bez pieczenia – wskazówki

Sernik oreo na zimno spędzał mi sen z powiek już od dłuższego czasu. W sieci znajdziecie mnóstwo przepisów jak go wykonać, ale po przejrzeniu niezliczonej ich ilości.

W końcu zdecydowałam się na przepis ze strony Honey Bee Sweets, tylko postanowiłam zrobić go z podwójnej porcji twarogu :)

Co prawda ja do swojego wcale nie użyłam Oreo :) – tylko ich tańszej wersji z Lidla – ciasteczek Neo (uważam, że w niczym nie ustępują oryginałowi :)).

Myślę, że możecie tu użyć dowolne markizy – najlepiej z nadzieniem waniliowym lub śmietankowym.

Ale w sumie nadzienie orzechowe lub kokosowe, może wnieść fajną nutkę do smaku sernika :)

Wracając do tematu – sernik oreo bez pieczenia wyszedł pyszny – lekki i aksamitny.

sernik z ciasteczkami oreo

Jak zrobić sernik oreo na zimno?

Ciasteczka do spodu należy rozdzielić i zdjąć krem – nie wyrzucamy go, tylko dodajemy do masy twarogowej (nic się nie marnuje 😁). Ciastka mielimy lub drobno kruszymy i mieszamy z roztopionym masłem. Tak przygotowaną masą wylepiamy dno foremki.

Masę twarogową przygotowujemy przez zmiksowanie razem wszystkich składników (oczywiście poza kawałkami ciastek). Na koniec dodajemy rozpuszczoną żelatynę i ciasteczka – dokładnie mieszamy.

Sernik z oreo bez pieczenia chowamy do lodówki na kilka godzin – tak aby stężał.

Ciasteczka dodane do środka zmiękną od sera i nie będzie żadnych problemów, aby sernik ukroić ładne kawałki :)

Jeśli jeszcze nie robiliście tego oreo sernika na zimno, to koniecznie spróbujcie!

Myślę, że będzie bardzo smakowało dzieciom, które w większości uwielbiają ciastka Oreo i desery na zimno.

Z podanej porcji otrzymacie ciasto o średnicy około 22 cm.

no bake oreo cheesecake

Sernik oreo kcal

Jeśli jesteście ciekawi ile kalorii ma sernik oreo na zimno, to 100 g takiego serniczka ma około 300 kalorii, więc całkiem przyjemnie :) Pamiętajcie, że ja tu podaję kaloryczność mojego sernika z oreo – przygotowanego z moich składników. Dlatego jest to wartość orientacyjna, bo używając innego twarogu na serniki, albo innej śmietany kremówki otrzymacie nieco inne wartości.

Ps. Przetestujcie również przepisy na inne serniki :D

Możecie także zrobić pieczony sernik oreo na samych białkach.

Przejdź do przepisu Drukuj Przepis
4.25 z 119 ocen
Postaw mi kawę

sernik oreo na zimno wspolne
sernik oreo na zimno

A tu moje pierwsze zdjęcia tego serniczka :)

sernik oreo
sernik oreo no bake cheesecake
sernik oreo bez pieczenia
oreo cheesecake no-bake

Polecane przepisy na serniki na zimno

Jeśli lubisz serniki bez pieczenia, to na blogu znajdziesz bardzo dużo przepisów na takie właśnie serniczki. Ja sama bardzo lubię serniki przygotowywane zupełnie bez pieczenia, stąd taki ich wybór :) Zobacz koniecznie wszystkie, a ja polecam miedzy innymi takie serniki bez pieczenia:

Opublikowano: 2013 26 kwietnia

Podziel się przepisem

172 komentarze

  1. b86bf485db130b4eac05cbc17a884900?s=54&d=mm&r=g
    Irena 2023 5 marca w 19:12- Odpowiedz

    5 gwiazdka
    Pyszny :) Poleciłam go już kilku osobom, wszyscy zachwyceni.

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2023 5 marca w 19:16- Odpowiedz

      Dziękuję bardzo

  2. cef719062ef90a557c0d00b51e73f25f?s=54&d=mm&r=g
    Marta 2022 13 listopada w 11:47- Odpowiedz

    5 gwiazdka
    Robimy od paru lat wyłącznie z tego przepisu. Innego nikt już nie chce
    Dziękujemy ❤️

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2022 14 listopada w 10:23- Odpowiedz

      Super, bardzo się cieszę, że przepis się spodobał :)

  3. 8d71a741570663605e856331f6072fac?s=54&d=mm&r=g
    Natalia 2022 16 kwietnia w 20:24- Odpowiedz

    5 gwiazdka
    Zrobimy, właśnie próbowaliśmy – jest pyszny

  4. 2602c0584792b466d3bbd99231a9e8d0?s=54&d=mm&r=g
    Katarzyna 2022 7 marca w 13:06- Odpowiedz

    Witam, czy zamiast żelatyny mogę użyć smakowej galaretki, np w opakowania w 1 szklance wody?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2022 7 marca w 13:35- Odpowiedz

      Myślę, że spokojnie, użyj tak max 200 ml wody

  5. 55a9e46a449949ff983282df150d571b?s=54&d=mm&r=g
    Bozena 2022 8 stycznia w 09:05- Odpowiedz

    5 gwiazdka
    Zrobiłam dwa razy, wyszedł pycha. Drugi raz dla Mamy na urodziny, nieco zmodyfikowałam, zamieniłam masło na gęsty likier śmietankowo-kawowy (spód) – taka wersja dla samych dorosłych…

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2022 8 stycznia w 10:01- Odpowiedz

      super, fajny pomysł na wersję dla dorosłych!

  6. 3df12cade72a357007f5f419be00f4a3?s=54&d=mm&r=g
    Ewa 2021 2 października w 15:10- Odpowiedz

    5 gwiazdka
    Robiłam sernik oreo z tego przepisu już kilka razy i zawsze wychodzi mi bardzo dobry, polecam :)

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2021 2 października w 16:22- Odpowiedz

      Dziękuję

  7. 615a166c4c1ecaa84ebbf47cc767db34?s=54&d=mm&r=g
    Paulina 2021 11 września w 19:44- Odpowiedz

    A czy można dodać do masy rozpuszczoną białą czekoladę do smaku? Czy trzeba wtedy dodać więcej żelatyny? Pozdrawiam serdecznie

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2021 11 września w 19:47- Odpowiedz

      Można dodać. Nie trzeba więcej żelatyny.

  8. bd56c53049bef5610b4f42b0960a86a2?s=54&d=mm&r=g
    Gosia 2020 26 listopada w 17:12- Odpowiedz

    Czy cukier zwykły się rozpuści czy trzeba dodać cukier puder?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2020 26 listopada w 17:14- Odpowiedz

      Jeśli trochę dłużej pomieszasz masę, to powinien się rozpuścić, ale bezpieczniej użyć cukier puder.

  9. 1a0865a7fd76ad4d0e4abc7a363d5a6a?s=54&d=mm&r=g
    Dagmara 2020 30 lipca w 23:53- Odpowiedz

    Serniczek wygląda obłędnie Mój synek uwielbia oreo i jako, że mamy środek lata postanowiłam go zrobić zamiast tradycyjnego tortu. Mam jednak pytanie odnośnie żelatyny – kupiłam dziś z dr. Oetker’a żelatyna-fix deserowa – tak się nazywa i zastanawiam się czy użyć jej w tradycyjny sposób tak jak opisałaś czy w miksować rozpuszczone wcześniej opakowanie specifiktu do masy? Proszę doradź, ponieważ z żelatyną to ja za wiele nie miałam doczynienia

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2020 31 lipca w 14:41- Odpowiedz

      Powiem szczerze, że nie korzystałam z tego produktu, popatrz co tam napisali na opakowaniu, ale pewnie możesz zrobić tak jak ja opisałam :)

  10. 7d81087ffb72f29bc854787ac0980507?s=54&d=mm&r=g
    Magdalena uk 2018 26 kwietnia w 21:42- Odpowiedz

    Maslo np extra czy margaryna do pieczenia??:)

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2018 27 kwietnia w 08:34- Odpowiedz

      Ja zdecydowanie najczęściej używam masło extra 82%

  11. 53ce36b8f29ed10ee574b70e5979a961?s=54&d=mm&r=g
    Aleksandra Winek 2017 14 grudnia w 14:18- Odpowiedz

    Łatwy i szybki przepis. Ciasto się udało na 100%. Polecam!

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      wypiekibeaty 2017 14 grudnia w 16:31- Odpowiedz

      Super :)

  12. 04e3161357532fd2205e55deea2e75ab?s=54&d=mm&r=g
    Monika Gałan 2017 18 października w 20:14- Odpowiedz

    Witam, czy ten ser z piatnicy to twaróg sernikowy mielony w wiadereczku ?? Pozdrawiam

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      wypiekibeaty 2017 18 października w 20:28- Odpowiedz

      Dokładnie ten :D

  13. 04e3161357532fd2205e55deea2e75ab?s=54&d=mm&r=g
    Monika Gałan 2017 18 października w 20:13- Odpowiedz

    Witam czy ten ser z piatnicy to ten w wiaderku ser sernikowy mielony ?? Pozdrawiam

  14. b7c28880ca8dc16f064bc1f7ffe65894?s=54&d=mm&r=g
    Marta Kocięba 2017 5 sierpnia w 17:06- Odpowiedz

    Po prostu rewelacja <3 https://uploads.disquscdn.com/images/3444d59f19632e71f68f3fde8bc426c04a0e90fb0768ca3022879d30683687f2.jpg

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      wypiekibeaty 2017 5 sierpnia w 20:13- Odpowiedz

      Cudnie wygląda :) pozdrawiam serdecznie, Beata

  15. 63db39d1e6146d7029fc7b6da6460ac3?s=54&d=mm&r=g
    Agata Kamelak-Dridi 2017 24 kwietnia w 12:03- Odpowiedz

    Beatko, czy moge czyms „na szybko” zastapic zelatyne? wiem o agar agar, ale slyszalam, ze trudno przewidziec jak sie zachowa. Moze dodac make ziemniaczana, albo cos w tym stylu ? bardzo chcialam zrobic ten sernik mezowi na urodziny, ale on jako muzulmanin wieprza i zelatyny niet, a i nie mam mozliwosci szukac w sklepach tego agaru. Masz jakis pomysl?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      wypiekibeaty 2017 24 kwietnia w 12:17- Odpowiedz

      Hmm, chyba tak w zasadzie tylko ten agar wchodzi w grę. Sama mąka ziemniaczana może nie wystarczyć. Możesz za to spróbować zrobić pieczoną wersję tego sernika – https://wypiekibeaty.com.pl/pieczony-sernik-oreo/ .

      • 63db39d1e6146d7029fc7b6da6460ac3?s=54&d=mm&r=g
        Agata Kamelak-Dridi 2017 24 kwietnia w 12:26- Odpowiedz

        a jak ten agar zastosowac? jak widze w instrukcji, zeby wsypac ciutke do 250ml wody..!! to chyba zupa sernikowa, a nie sernik ;) 1,5h pieczenia wlasnie chcialam uniknac

        • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
          wypiekibeaty 2017 24 kwietnia w 13:51- Odpowiedz

          Rozpuść go tak jak żelatynę w niewielkiej ilości wody – tylko tyle, aby go zakryła i odstaw do napęcznienia – gdy napęcznieje podgrzej krótko w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej i dalej postępuj jak z żelatyną – czyli najlepiej zahartuj odrobiną sernika i potem dodaj do reszty sernika :)

  16. 777fd77309b9a17cffc3ed396dd47a71?s=54&d=mm&r=g
    Daria Krupa 2017 17 marca w 09:30- Odpowiedz

    potrzebuje ciasto na niedzielę, lepiej je wykonać w piątek czy w sobotę? :)

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      wypiekibeaty 2017 17 marca w 12:21- Odpowiedz

      Przy tym serniku nie ma większego znaczenia, kiedy będzie zrobione :) tylko jak zrobisz w piątek, to będziesz dłużej walczyć aby go nie zjeść :)

      • 777fd77309b9a17cffc3ed396dd47a71?s=54&d=mm&r=g
        Daria Krupa 2017 17 marca w 14:01- Odpowiedz

        haha! dziekuje za odpowiedz :)

  17. dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
    wypiekibeaty 2017 6 marca w 09:28- Odpowiedz

    Bardzo się cieszę, to jest jeden z ulubionych serników :D

  18. 9570f2ebfc03b6f2408bda2188e1ed4b?s=54&d=mm&r=g
    Marta 2017 11 lutego w 18:49- Odpowiedz

    Super super super! Zrobilam wszystko sie udalo pyszne ciasto goscie zachwyceni dzieciakom bardzo smakowalo . dziekuje!

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      wypiekibeaty 2017 12 lutego w 11:37- Odpowiedz

      Bardzo się cieszę Marta :) wypróbuj inne przepisy na serniki na zimno :D

  19. 557d255fcd153adf731fabb50838c389?s=54&d=mm&r=g
    Monika 2017 9 stycznia w 19:56- Odpowiedz

    Zrobiłam sernik według przepisu i wszyszedl pyszny,kremowy, gładki. Drugi zwazyl się po dodaniu żelatyny, myślałam, że może ser był za zimny bo krócej niż poprzednio stał w temperaturze pokojowej.. Dziś sytuacja się powtórzyła i nie wiem, gdzie popelniam błąd.. Może Pani coś poradzić?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      wypiekibeaty 2017 10 stycznia w 09:09- Odpowiedz

      Hmm, jeszcze nigdy sernik się mi nie zważył. A czy może dodałaś do żelatyny trochę masy sernikowej, aby zahartować żelatynę? Wtedy różnica temperatur będzie niższa i powinno być ok.

      • 557d255fcd153adf731fabb50838c389?s=54&d=mm&r=g
        Monika 2017 10 stycznia w 10:24- Odpowiedz

        Dodałam, nie wiem co zrobiłam inaczej niż za pierwszym razem starałam się robić tak samo,żelatyna była chłodna z masą serowa, ser stał w temperaturze pokojowej.. No cóż, spróbuję jeszcze raz.. Dziękuję za wiadomość.

        • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
          wypiekibeaty 2017 10 stycznia w 12:48- Odpowiedz

          Daj znać, jak poszło :)

  20. b48682402e5cc3987ece2b53b52fe5c5?s=54&d=mm&r=g
    Aneta Włodarczyk 2016 26 grudnia w 10:25- Odpowiedz

    Robiłam :) ciasto jest super, wyszło mi idealnie. Użyłam serka president i dałam tyle samo żelatyny co w przepisie i idealna konsystencja :)

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      wypiekibeaty 2016 28 grudnia w 17:47- Odpowiedz

      Super :) dobrze wiedzieć, że president też idealnie się nadaje :)

  21. Domowy twaróg - Wypieki Beaty - przepisy i zdjęcia 2016 3 sierpnia w 06:50- Odpowiedz

    […] Sernik Oreo bez pieczenia 2 832 views […]

  22. e86a8eac5413d4c641a6d7bb37982e42?s=54&d=mm&r=g
    PAULA LUDWICZUK 2016 27 lipca w 14:56- Odpowiedz

    Piękne zdjecia! Sernik wyglada bajecznie

  23. 65c2fea11a83091c025269ccc2dbd5eb?s=54&d=mm&r=g
    Evi 2016 26 lipca w 11:50- Odpowiedz

    Wygląda cudnie. Mam na niego wielką ochotę!

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2016 26 lipca w 14:57- Odpowiedz

      Nie jest trudny, zachęcam do wypróbowania :)

  24. a7874f6b596342782817a866d8f1300f?s=54&d=mm&r=g
    Margarita 2016 14 lipca w 16:05- Odpowiedz

    Wlasnie sie chłodzi moj serniczek idealnie na urodziny dla kochanego narzeczonego❤️❤️ Jeszcze tylko i ….

  25. b59fa3102fa540154771753fe40cdd13?s=54&d=mm&r=g
    Anna 2016 5 czerwca w 22:35- Odpowiedz

    Świetny przepis:) tak się udał :)

  26. 31b4f75f0b29f1d2ea9b5f3450a8e8bf?s=54&d=mm&r=g
    Magda 2016 19 maja w 19:45- Odpowiedz

    Wypróbowałam przepis i rzeczywiście smak ciasta jak i jego delikatna konsystencja urzekły mnie. Ponieważ nie lubię słodkich ciast, użyłam tylko 150 g cukru i sernik smakował idealnie. Za to, oprócz kawałkami ciastek, udekorowałam sernik również pysznymi borówkami amerykańskimi, które uważam bardzo tu pasują (nie tylko ze względu na ich smak, ale i kolor). Ogólnie ciasto super, bardzo polecam i dziękuję Pani Beato za ten nowy dla mnie i całe szczęście nietrudny przepis;)

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2016 19 maja w 20:42- Odpowiedz

      Bardzo dziękuję i cieszę sie, że serniczek smakował :)

  27. fc2998458972692d84cbec9151eac70c?s=54&d=mm&r=g
    Iwona 2016 27 kwietnia w 12:04- Odpowiedz

    Przepis bardzo mnie zaitrygował , ale mam pytanie ile to jest 250 g cukru jak by go odmierzyć w szklance , łyżki ,czy czymś innym , bo nie mama kuchennej wagi

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2016 27 kwietnia w 12:08- Odpowiedz

      Szklanka cukru to mniej więcej 200 g – więc w tym przypadku możesz dać 1 szklankę i jeszcze około 1/4 szklanki :)

  28. a83cb1d157c0a69c1cb0869c902240e5?s=54&d=mm&r=g
    Kamila Pyrek 2016 11 kwietnia w 07:07- Odpowiedz

    czy mozna zamiast zelatyny dodac śmietany fix, jesli tak to ile saszetek?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2016 11 kwietnia w 10:11- Odpowiedz

      Śmietan fix wg mnie nie utrzyma struktury serniczka i będzie się rozpadał.

  29. 0414ae86ec0646fa17a57aabae90740d?s=54&d=mm&r=g
    Alicja 2016 24 marca w 13:41- Odpowiedz

    Czy może być śmietanka tortowa 36% łowicza?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2016 24 marca w 15:39- Odpowiedz

      Tak. Musi się tylko dobrze ubić :)

  30. e43fb05b7fd19167edfd1feea8fbcbfb?s=54&d=mm&r=g
    Jola 2016 23 marca w 08:29- Odpowiedz

    Genialny pomysł. Dziękuję fanpage www.facebook.com/ProstePrzepisyNaCiastaBezPieczenia za udostępnienie tego przepisu!

  31. 7b2e1895287326a87a3b8daf07e5afe2?s=54&d=mm&r=g
    gość 2016 1 stycznia w 23:46- Odpowiedz

    Zastanawiałam się, łyżką czy mikserem, ale doszłam do wniosku że w przepisie nie był zaznaczony mikser, więc stwierdziłam że to bez różnicy.
    Na pewno zrobię ponownie, gdyż wszystkim smakował nawet z grudkami i domagali się dokładki:) Polecam wszystkim!

  32. 7b2e1895287326a87a3b8daf07e5afe2?s=54&d=mm&r=g
    gość 2016 1 stycznia w 11:45- Odpowiedz

    Ocena

  33. 7b2e1895287326a87a3b8daf07e5afe2?s=54&d=mm&r=g
    gość 2016 1 stycznia w 11:43- Odpowiedz

    sernik naprawdę rewelacyjny oprócz tego że, nie wiem dlaczego z żelatyny zrobiły mi się grudki w masie. Proszę o podpowiedź gdzie zrobiłam błąd.
    Żelatynę wlałam w postaci wodnistej i wymieszałam łyżką, a następnie dodałam bitą śmietanę.

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2016 1 stycznia w 15:15- Odpowiedz

      Żelatynę w postaci płynnej wlałaś dobrze ale wymieszać należy mikserem i to szybko. Rozmieszanie łyżką nie jest wystarczające

  34. f0bf2ffd21c1999cd6e558de2514478c?s=54&d=mm&r=g
    gosc 2015 26 grudnia w 14:46- Odpowiedz

    Ciasto było pycha, ser wyszedł lekki i puszysty, a ciastka i spód zrobił się miękki :) Co tu dużo mówić, wyśmienity!

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 26 grudnia w 15:37- Odpowiedz

      Super – wygląda przepysznie :)

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 30 grudnia w 13:01- Odpowiedz

      Bardzo apetyczny serniczek :)

  35. 8a8e2688e67a080e501c705963c615bd?s=54&d=mm&r=g
    Magda 2015 25 grudnia w 20:17- Odpowiedz

    Mnie niestety nie wyszedł :(
    Może miałam za mokry ser, dałam więcej żelatyny ale ona nie rozpuścila mi się w masie, zostały wyczuwalne grudki, nie wiem jaki błąd popełnił.

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 26 grudnia w 15:36- Odpowiedz

      Żelatynę trzeba namoczyć w zimnej wodzie aby napęczniała, podgrzać aż do rozpuszczenia i dopiero po ostudzeniu dodać do masy energicznie mieszając (najlepiej mikserem na wysokich obrotach). Można też do cieplej żelatyny dodać trochę masy serowej i dopiero to dodać do reszty masy.

  36. 0e15fc6a88e4092cf17a88f8dfa73e3a?s=54&d=mm&r=g
    Dorota 2015 24 grudnia w 14:51- Odpowiedz

    Czy mogłaby Pni dokładnie wytłumaczyć jak zrobić żelatynę? Nigdy jej nie uzywałam, a teraz gdy ją próbowałam rozpuścić w wodzie ( i odstawić by napęczniała tak jak Pani w przepisie podała) zrobiła sie biała papka, czy tak to powinno wyglądać?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 24 grudnia w 21:42- Odpowiedz

      Mniej-więcej tak :)
      podgrzej w mikrofalówce albo w kąpieli wodnej a otrzymasz przezroczysty płyn :)

  37. f0bf2ffd21c1999cd6e558de2514478c?s=54&d=mm&r=g
    gosc 2015 24 grudnia w 13:29- Odpowiedz

    Czyli jak użyję żelatyny to śmietan fix nie będzie potrzebny?
    Zaraz będę kończyć i stresuje się trochę tą masą serową, mam nadzieję, że wyjdzie pycha. Pochwalę się efektem :) I dziękuje za szybką odpowiedz

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 24 grudnia w 13:47- Odpowiedz

      tak, żelatyna musi związać masę serowa (z bitą śmietana :) ) aby utrzymać formę coby nie popłynęło :) Pamiętaj też, aby go dobrze schłodzić :) Trzymam kciuki i będę wdzięczna za zdjęcie :)

  38. f0bf2ffd21c1999cd6e558de2514478c?s=54&d=mm&r=g
    gosc 2015 24 grudnia w 12:57- Odpowiedz

    Mam ser z Presidenta ( jest dość gęsty) czy 6 łyżeczek żelatyny powinno wystarczyć? I czy do śmietany kremówki (gdy już ją ubijam do masy) dodajemy smietan fix?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 24 grudnia w 13:15- Odpowiedz

      6 łyżeczek jeżeli trzymasz się ilości powinno wystarczyc. Zaletą tego srnika jest to, że nie jest zbyt sztywny – jeżeli dodasz więcej ryzykujesz, że sernik będzie pzypominał galaretę :) Ja nie używam smietan fix i tutaj nie ma potrzeby aby dodatkowo utwardzać śmietanę :)

  39. 3e486a4a722af893b51d4b9f5e2150df?s=54&d=mm&r=g
    Patrycka 2015 23 grudnia w 14:47- Odpowiedz

    Pomocy ! Własnie zrobiłam sernik i zorientowałam sie ze zle przeczytałam przepis , rozrobiłam cała żelatynę w 8 łyżkach i dodałam tylko 6 łyżeczek płaskich żelatyny do masy, czy da sie jakos to uratować ?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 23 grudnia w 14:53- Odpowiedz

      A masa się już ścięła ?
      Jeżeli nie, to możesz dorobić tą żelatynę w wodzie i ponownie dodać.
      Jak masę masz w misce to możesz delikatnie podgrzać w kąpieli wodnej i dodać dorobioną punkt wyżej żelatynę.
      Jeżeli ciasto masz już w foremce to pozostaje jedynie mocne chłodzenie – możesz próbować wstawić przed podaniem (krojeniem) do zamrażarki.

  40. 8e1e89ab0660cb4105e341b9052d75d7?s=54&d=mm&r=g
    Karolina 2015 21 grudnia w 19:10- Odpowiedz

    Pokusiłam się i zrobiłam ten sernik jako tort dla mojej córki, nie lubi za bardzo standardowych tortów, no i miałam kłopot. Jak tylko dodałam żelatynę do masy serowej zaraz zrobiły się mi gluty i cały ser wyrzuciłam. Wszystko robiłam zgodnie z przepisem. Proszę o podpowiedź co zrobiłam nie tak. Z góry dziękuję

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 21 grudnia w 19:38- Odpowiedz

      Niestety, z żelatyną trzeba postępować ostrożnie – szczególnie jest bardzo ciepła, gdy dodaje się ją do masy – trzeba ją lekko przestudzić, albo dodać najpierw trochę masy do żelatyny, wymieszać i wtedy dodać do reszty masy i od razu energicznie zmiksować.

  41. 1568a0b675d1d8aa495c783361bde2ab?s=54&d=mm&r=g
    Serenka 2015 4 grudnia w 23:17- Odpowiedz

    Na zdjęciu jest przepiękny a to ciasto jest jednym z moich najbardziej ulubionych i na pewno wypróbuje też ten przepis. Z reguły robi się je podczas lata ale ja tam je lubię przez cały rok. Jak dla mnie najlepiej smakuje z cienką galaretką wiśniową lub kawałkami owoców takich jak maliny, ananas czy kiwi. Sama robię taki prosty http://www.open-youweb.com/jak-zrobic-pyszny-sernik-na-zimno/ ale jak kto lubi, też warto spróbować. A może ktoś robił sernik na zimno z granatem lub lici ?

  42. b121bcc668ad8aff136a0987b2046772?s=54&d=mm&r=g
    Ewa 2015 24 listopada w 19:07- Odpowiedz

    Mam pytanie może i banalne ale … czy czekać aż rozpuszczone maslo będzie się robić „zimne”? Ostatnio dwa razy nie wyszły mi ciasta (inne) i wolę się upewnić przed zrobieniem tego serniczka

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 24 listopada w 19:34- Odpowiedz

      Gorącego masła nie dodajesz bo masa może się zwazyć. Jeżeli poczekasz za długo to masło zacznie twardnieć – wtedy wystarczy delikatnie podgrzać tylko do momentu uzyskania konsystencji płynnej :). Lekko ciepłe może być :)

  43. 79713fb0babb6f171caf63c3584abdd9?s=54&d=mm&r=g
    Aga 2015 21 listopada w 16:02- Odpowiedz

    Jakiej średnicy blaszki Pani użyła?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 21 listopada w 16:17- Odpowiedz

      Serniczek do zdjęć zrobiony był w formie 16cm i użyłam do niego połowy składników :). Robiąc wg przepisu skorzystaj z tortownicy o średnicy 22cm lub wykorzystaj ten link Przelicznik Foremek aby przeliczyć ilość składników na większą foremkę :)

  44. 483aab39e57958ad4db9b69b92fc84bc?s=54&d=mm&r=g
    Magda 2015 14 listopada w 11:39- Odpowiedz

    nalezy dodac ser twaróg w kostce? czy taki we wiaderku?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 14 listopada w 13:11- Odpowiedz

      Ja tutaj używałam sernika w wiaderku. Ważne jest tylko aby był sprawdzony i nie za bardzo płynny. U mnie sprawdza się Piątnica albo Pilos (z Lidla). Jeżeli chciałabyś użyć ser w kostce to trzeba go dobrze zmienić :)

  45. bfb15e14896fe8cbc7ae2301d161afc0?s=54&d=mm&r=g
    Dominika 2015 23 października w 19:33- Odpowiedz

    Wygląda pysznie:)Zamierzam zrobić:)W niedzięlę mam gości:)Mam nadzieję,że wyjdzie mi;)A czy te rozkruszone ciasteczka mieszamy z ciepłym rozpuszczonym masłem czy zimnym?Czy ma to znaczenie?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 23 października w 23:44- Odpowiedz

      Musi być płynne aby to dobrze połączyć. Nie musi być gorące :) Będę wdzięczna za zdjęcie :) Smacznego :)

  46. f8c8eea27be361a951bf265748e69f60?s=54&d=mm&r=g
    Ema 2015 11 października w 02:26- Odpowiedz

    Potwierdzam ciasto jest pyszne! I z pewnością będę do niego wracała :)

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 11 października w 09:39- Odpowiedz

      super, bardzo się cieszę :)

  47. ef703e4df04d2318caabee573449a88b?s=54&d=mm&r=g
    SZYNA 2015 3 października w 22:07- Odpowiedz

    ja też skorzystałam wyszedł świetny, jednak ser zastąpiłam serkami homogenizowanymi bajka taki aksamitny super

  48. Sernik straciatella na zimno - Wypieki Beaty - przepisy i zdjęcia 2015 2 października w 06:48- Odpowiedz

    […] Zauważyłam, że lubicie serniki na zimno – ciągle waszym dużym zainteresowaniem cieszy się sernik oreo na zimno […]

  49. 6888cc3e498bda803aac6bdb122bb258?s=54&d=mm&r=g
    Gosia 2015 27 sierpnia w 21:50- Odpowiedz

    Ile trzeba dać składników na 28 cm tortownicę ?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 27 sierpnia w 22:08- Odpowiedz

      musisz zastosować przelicznik 1,6 (jeżeli nie przeszkadza Ci, że będzie ciut mniejszy to możesz policzyć 1,5)

  50. e4b760d0efc9f3b1f62874180ea88cb5?s=54&d=mm&r=g
    Sandra 2015 26 sierpnia w 22:43- Odpowiedz

    A jaka to ma być żelatyna? Taka zwykła? Póki co trafiałam na takie z przyprawami, jak coś takiego dać do sernika? Śmierdzi to strasznie :P chyba że jest jakaś żelatyna do ciast, ja mogę o tym nie wiedzieć :p

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 27 sierpnia w 08:23- Odpowiedz

      Hej Sandra.
      W jakim kraju mieszkasz bo u nas nie widziałam żelatyn z przyprawami?
      Szukaj żelatyny spożywczej. Nie pachnie ona jakoś specjalnie ładnie ale nie dajesz jej na tyle dużo, aby miało to wpływ na smak ciasta.
      Może u Ciebie dostępna jest żelatyna w płatkach – wtedy jeden płatek odpowiada 7 gramom zwykłej.

  51. 3b73d10c302366c38e07df0eb7addd28?s=54&d=mm&r=g
    Oliwia 2015 18 sierpnia w 21:58- Odpowiedz

    Czy krem, który zostaje z ciasteczek ze spodu można dodać do sera?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 19 sierpnia w 08:51- Odpowiedz

      Krem z ciasteczek trzeba dodać do sera (tak jak w przepisie) :) życzę smacznego, Beata

  52. 215c1075fa0ce945694ce9fe25b5cba3?s=54&d=mm&r=g
    Ada 2015 31 lipca w 11:35- Odpowiedz

    Dziś mam zamiar zrobić więc trzymajcie kciuki żeby wyszedł :D

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 31 lipca w 11:51- Odpowiedz

      Bądź dobrej myśli :) Będę wdzięczna jak dorzucisz zdjęcia :)

  53. Sernik bez pieczenia z wiśniową glazurą | andrasz-kulinarnie 2015 27 lipca w 22:50- Odpowiedz

    […] na zimno, postanowiłem, że nie będę eksperymentować i sięgnąłem po sprawdzony przepis z wypiekibeaty.com.pl. Zmieniłem tylko przepis na spód sernika oraz zrobiłem dla niego wiśniową […]

  54. ece4b87353de375df84dccb58e566f11?s=54&d=mm&r=g
    kocie-smaki 2015 10 czerwca w 07:49- Odpowiedz

    dziękuję za ten przepis, sernik był pyszny i zniknął w oka mgnieniu :)

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 10 czerwca w 08:13- Odpowiedz

      Bardzo się cieszę :)

  55. Sernik Oreo. | Kocie Smaki 2015 10 czerwca w 07:47- Odpowiedz

    […] [źródło] […]

  56. aee40bc1ac666538b64c200e4090f84c?s=54&d=mm&r=g
    Karo 2015 1 czerwca w 17:23- Odpowiedz

    Oreo kocham, myślałam, że taki również będzie ten sernik… Zrobiłam wszystko tak, jak w przepisie a mimo to nie trzyma się tak dobrze i źle się kroi, bo nie jest wystarczająco zbity. Niestety więcej go nie zrobię, a tak smacznie się zapowiadało :(

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 1 czerwca w 17:29- Odpowiedz

      A jaki miałaś ser? Może był za rzadki?

  57. 321d37745fc965e1ad470f5748076288?s=54&d=mm&r=g
    Ivonqa 2015 29 maja w 18:46- Odpowiedz

    Sernik jest pyszny ;) robiłam go na imieniny. Bardzo smakował wszystkim gościom :) Dziękuje za pyszny przepis :) Fanka Oreo <3

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 29 maja w 19:44- Odpowiedz

      Bardzo się cieszę i zapraszam po inne przepisy :)

  58. d91d5da3ebc71a30863862872c862329?s=54&d=mm&r=g
    Słodkomi 2015 17 kwietnia w 08:42- Odpowiedz

    Uwielbiam i sernik, i ciasteczka Oreo. Razem muszą smakować wybornie!

  59. 0dd430b82fd5dcd3fe4646cd76e52c37?s=54&d=mm&r=g
    Marta 2015 4 kwietnia w 09:18- Odpowiedz

    Mam jeszcze jedno pytanie, czy składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej czy schłodzone?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 4 kwietnia w 09:37- Odpowiedz

      W przypadku tego sernika nie ma to takiego znaczenia :)

  60. ?s=54&d=mm&r=g
    Monika Płonka 2015 3 kwietnia w 09:49- Odpowiedz

    Czy ten sernik robiła pani w tradycyjnej tortownicy? Bo na zdjęciu wygląda na mały.

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 3 kwietnia w 12:59- Odpowiedz

      Serniczek do zdjęć zrobiony był w formie 16cm i użyłam do niego połowy składników :). Robiąc wg przepisu skorzystaj z tortownicy o średnicy 22cm lub wykorzystaj ten link https://wypiekibeaty.com.pl/przelicznik-foremek aby przeliczyć ilość składników na większą foremkę :)

  61. 0a2ef2edea8819cfe7743ba73298b6ff?s=54&d=mm&r=g
    mart 2015 2 kwietnia w 23:39- Odpowiedz

    Dziś zrobiłam ciasto ,jest pycha polecam :)

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 2 kwietnia w 23:40- Odpowiedz

      Bardzo się cieszę, że smakowało :)

  62. 0dd430b82fd5dcd3fe4646cd76e52c37?s=54&d=mm&r=g
    Marta 2015 2 kwietnia w 19:59- Odpowiedz

    zamierzam zrobić ten sernik jutro,
    kupiłam ser na sernik z Lidla firmy Pilos,
    mówiła Pani, że można go użyć.
    Jednak nie wiem ile użyć żelatyny, również 6 łyżeczek? (czy to będzie 10g?)

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 2 kwietnia w 20:08- Odpowiedz

      Tak proszę użyć 6 łyżeczek – lekko czubatych (to około 20 g).

  63. ?s=54&d=mm&r=g
    Izabela Rokosz 2015 1 kwietnia w 22:56- Odpowiedz

    jest wersja z mascarpone? i twarogiem

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 2 kwietnia w 06:19- Odpowiedz

      Nie, nie robiłam takiego połączenia bo sernik jest idealny właśnie taki jak w przepisie. Oczywiście jeżeli chcesz to możesz zastąpić część twarogu serkiem mascarpone :)

  64. 2e74b792bcc3f92f29a7e9f258ed7979?s=54&d=mm&r=g
    ZuZANNA 2015 1 kwietnia w 19:02- Odpowiedz

    Stał się domowym przysmakiem, dziękuję!

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 1 kwietnia w 19:36- Odpowiedz

      bardzo się cieszę:)

  65. ?s=54&d=mm&r=g
    Jagoda Mytowska 2015 15 marca w 10:20- Odpowiedz

    Agar jest to substancja żelująca moze byc używana przez wegetarian

  66. ?s=54&d=mm&r=g
    Marta Chankowska 2015 14 marca w 13:16- Odpowiedz

    Ratunku !!! Czym zastąpić żelatynę ?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 14 marca w 19:50- Odpowiedz

      Jeżeli nie chcesz użyć żelatyny to trzeba wprowadzić jakiś środek zastępczy który scali sernik. Można użyć pektynę lub agar ale niestety nie pomogę w ilościach bo nie używam.

  67. b1e35c98d3739ff43db10932bcd2ff42?s=54&d=mm&r=g
    magda 2015 7 marca w 21:39- Odpowiedz

    Czy ten ser twarogowy piatnicy jest w czerwonym wiadereczku i pisze na nim TWAROG SERNIKOWY?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 8 marca w 12:47- Odpowiedz

      Dokładnie ten :)

  68. 04648997da12a3b6756361c9c2ec63b5?s=54&d=mm&r=g
    Marta 2015 27 lutego w 10:40- Odpowiedz

    Ile trzeba dolać do tej żelatyny wody :)

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 27 lutego w 22:53- Odpowiedz

      Trochę ponad poziom żelatyny – tak aby była przykryta wodą (z lekkim zapasem).

  69. 0d6775402f20156808f7d7a639c0469f?s=54&d=mm&r=g
    PełnaNadziei 2015 21 lutego w 19:48- Odpowiedz

    Zrobiłam dziś ten serniczek ok godz. 14 i prawdopodobnie jakiś błąd z żelatyną popełniłam bo nadal jest bardzo „lepki”. Może ma Pani jakiś pomysł jak go uratować? Potrzebny na jutro po południu. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam :)

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2015 21 lutego w 22:13- Odpowiedz

      A jaki twaróg używałaś? Niektóre twarogi z wiaderek są bardzo rzadkie i mogą mieć problem ze stężeniem przy tej ilości żelatyny. Wydaje się mi, że teraz może być trudno coś z nim zrobić. Możesz spróbować dodać jeszcze trochę żelatyny i dokładnie wymieszać, albo przełożyć masę do pucharków i podać w takiej formie :)

      • 0d6775402f20156808f7d7a639c0469f?s=54&d=mm&r=g
        PełnaNadziei 2015 23 lutego w 11:43- Odpowiedz

        Użyłam twarogu z Lidla – wiaderkowego. W celu uratowania serniczka daliśmy bardzo niską temperaturę w lodówce na całą noc i udało się! Nie był taki pięknie zbity jak na zdjęciu, ale dało się go pokroić w celu natychmiastowego zjedzenia :)) Wszystkim bardzo smakował,także dziękuję za przepis na pewno wykorzystam nie raz, jednak z pewnością zmniejszę ilość cukru. Pozdrawiam :)

        • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
          Beata 2015 23 lutego w 17:51- Odpowiedz

          Cieszę się, że serniczek się udał i smakował :)

  70. ?s=54&d=mm&r=g
    Bai Ling S 2015 15 lutego w 19:45- Odpowiedz

    mmmmm….rewelka ;-) i jak tu nie przytyć!!!!Chyba sie skuszę na zrobienie takiej rozpusty,toż to musi być niebo w gębie!!!

  71. 86b02d0ec388fb49e31e162569966872?s=54&d=mm&r=g
    magda.korzeniecka@wp.pl 2014 21 grudnia w 14:06- Odpowiedz

    Proszę o pomoc:) a gdyby go upiec? mysli Pani że bedzie podobnie smaczny? opczywiście pomijając zelatyne?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2014 21 grudnia w 15:28- Odpowiedz

      Na blogu jest przepis na pieczony sernik oreo :) https://wypiekibeaty.com.pl/pieczony-sernik-oreo/ zachęcam do jego wypróbowania :)

  72. Mini serniczki oreo – FoxyLejdi.pl 2014 23 listopada w 10:41- Odpowiedz

    […] Przepis, którego użyłam pochodzi ze strony: wypiekibeaty.com.pl […]

  73. a69ec913765d70dd8802e9fe5e44a237?s=54&d=mm&r=g
    elka 2014 15 listopada w 11:57- Odpowiedz

    A śmietana kremowka ile ma miec procent ??

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2014 15 listopada w 12:34- Odpowiedz

      Ja zawsze uzywam kremówki Łaciatej 30%

  74. 94422b4b14704f09d80735c8986baa47?s=54&d=mm&r=g
    Julka 2014 15 października w 17:36- Odpowiedz

    Hmmm. Miałabym pytanie. Ile opakowań oreo kupić?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2014 15 października w 20:24- Odpowiedz

      to zależy jak duże ciasto planujesz :) Jeżeli wystarczy Ci średnica 22 cm to ciastek potrzebujesz ok 150g (całych). Sprawdziłam na szybko i jedno opakowanie powinno mieć 176g więc wystarczy jedno :)

  75. 64581994adfcae0be3c902da89599050?s=54&d=mm&r=g
    Justyna 2014 17 września w 16:03- Odpowiedz

    mam pytanie ale nie odnosnie sernika chociaz wyglada super :) a bitej smietany czy mozna ja zrobic bez dodatku zelatyny lub galaretki? chemicznych dodatkow nie uzywam

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2014 17 września w 17:56- Odpowiedz

      Sernik na zimno potrzebuje jakiegoś składnika który spowoduje stężenie masy. Masa sernikowa sama w sobie jest dość płynna a bita śmietana bez żelatyny zacznie płynąć. Żelatyna jest produktem od zwierzęcym więc czemu „chemia”. Jeżeli jesteś weganką to możesz próbować zastąpić ją pektyną lub agarem ale niestety nie pomogę w ilościach bo nie używam.

  76. 83b0d88e7a12dca36e9756246998caae?s=54&d=mm&r=g
    Justyna 2014 14 lipca w 13:40- Odpowiedz

    Witam serdecznie.
    ile w sumie potrzebowała Pani opakowań ciastek z Lidna (Nero) na zrobienie sernika ?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2014 14 lipca w 19:23- Odpowiedz

      Nie pamiętam już jaką gramaturę mają te ciastka, ale mniej więcej trzeba 2 opakowania.

      • be03f7c6474ebf9ee0229d84dcbfa5c9?s=54&d=mm&r=g
        Agata 2014 17 lipca w 15:54- Odpowiedz

        ser ma być taki „na sernik” już zmielony w kubełku ?

        • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
          Beata 2014 17 lipca w 16:16- Odpowiedz

          Tak – ja najchętniej używam ser z Piątnicy, który jest gęsty – jeśli będziesz używać ser bardziej rzadki, może być konieczne dodanie odrobiny więcej żelatyny.

          • be03f7c6474ebf9ee0229d84dcbfa5c9?s=54&d=mm&r=g
            Agata 2014 17 lipca w 17:56

            dziękuję :) nie będę cudować i zaufam specjaliście od sernika oreo :)

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2014 18 lipca w 23:16- Odpowiedz

      Sprawdziłam w lidu i opakowanie ma 225g

  77. ?s=54&d=mm&r=g
    Edyta Kam 2014 3 maja w 08:52- Odpowiedz

    Jezu, jakie Ty pyszności robisz. Szkoda, że słodkości nie można jeść całkiem bezkarnie. :)

  78. df61679e6f511157c47c642b84335987?s=54&d=mm&r=g
    Filip 2014 19 kwietnia w 19:02- Odpowiedz

    Ha! Popełniłem błąd z żelatyną i chyba mój sernik się nie stęgnie. Cóż. Życie! :D

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2014 19 kwietnia w 19:06- Odpowiedz

      Wloz go do pucharkow, bedzie jako deser :)

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2014 21 kwietnia w 18:44- Odpowiedz

      i jak? udało się ?

  79. Pieczony sernik oreo « Wypieki Beaty Wypieki Beaty 2014 3 marca w 07:18- Odpowiedz

    […] czas temu podawałam przepis na sernik oreo na zimno (bez […]

  80. af0c7aee5f002dd7b847b438474d1d74?s=54&d=mm&r=g
    kola 2014 27 lutego w 20:02- Odpowiedz

    czy 135g zmiksowanych ciasteczek do spodu ciasta to jest waga ciastek z kremem, czy już bez?

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2014 27 lutego w 20:07- Odpowiedz

      Waga jest całych ciasteczek (z kremem) ale tutaj nie trzeba być super dokładnym :)

  81. Miniserniczki oreo na Halloween i nie tylko :) « Wypieki Beaty Wypieki Beaty 2013 30 października w 07:28- Odpowiedz

    […] czas temu na blogu pojawił się przepis na sernik oreo na zimno, a dziś chcę Wam zaproponować miniserniczki oreo […]

  82. c4054e54d8e960e527819153a7ebba7c?s=54&d=mm&r=g
    Marta 2013 23 sierpnia w 15:55- Odpowiedz

    Przetestowałam wczoraj – wyszedł pycha i wszystkim smakował. Dzięki za przepis :-D

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      Beata 2013 25 sierpnia w 15:59- Odpowiedz

      Dzięki. Jeżeli Ten Ci smakował to zapraszam do wypróbowania innych serników na zimno :)

  83. c8804283964daff0277a63efe3627790?s=54&d=mm&r=g
    D 2013 18 maja w 23:01- Odpowiedz

    Ja także wypróbowałam
    Po prostu rewelacja:)Polecam

  84. b53715d06b1a1c69b58d2b8d88aa7b6a?s=54&d=mm&r=g
    gin 2013 28 kwietnia w 16:22- Odpowiedz

    Kolorystycznie komponuje się cudownie :) Też jestem czaję się na ten sernik już od dłuższego czasu, będę musiała go w końcu zrobić :)

  85. bf82a0215ad8df26b986b569b970dfa4?s=54&d=mm&r=g
    6niebo 2013 26 kwietnia w 21:45- Odpowiedz

    Twój sernik wygląda bosko! Chyba się skusze i też zrobię taki, na majowy weekend

    • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
      wypiekibeaty 2013 27 kwietnia w 08:45- Odpowiedz

      Zrób koniecznie :)

  86. 2270064cffa768954e3ea2825bd9bc5f?s=54&d=mm&r=g
    Olga 2013 26 kwietnia w 10:32- Odpowiedz

    aaaaa…. jestem zachwycona! zarówno wyglądem, jak i składnikami :D piękny!

  87. b18c94bd69c1cbc616e3702d67fe0f13?s=54&d=mm&r=g
    Krysia BloodyGoodFoood 2013 26 kwietnia w 09:34- Odpowiedz

    Wygląda jak sernik po którym siedzisz i cieszysz się życiem:) W takim stylu serniki lubię najbardziej- mało ciasta dużo sera.

  88. 508a13156be2975f907236639d68011e?s=54&d=mm&r=g
    iza 2013 26 kwietnia w 08:35- Odpowiedz

    robiłam ten sernik jest przepyszny!!!

  89. ?s=54&d=mm&r=g
    Only unique by Gosia 2016 18 sierpnia w 15:43- Odpowiedz

    Świetny przepis ! Ciasto pyszne !

  90. ?s=54&d=mm&r=g
    Joanna Kopecka Kądziołka 2016 28 lipca w 08:11- Odpowiedz

    Użyła Pani zwykłego twarogu z piątnicy?

  91. ?s=54&d=mm&r=g
    Obżarciuch 2016 26 lipca w 15:40- Odpowiedz

    pyszna propozycja :)

  92. ?s=54&d=mm&r=g
    Kuchnia Viki 2016 7 czerwca w 12:58- Odpowiedz

    Ciasto przepyszne! Nie przepadam za sernikami ale to ciasto mogłabym jeść bez końca. :)

  93. ?s=54&d=mm&r=g
    Monika Płonka 2015 3 kwietnia w 09:49- Odpowiedz

    Czy ten sernik robiła pani w tradycyjnej tortownicy? Bo na zdjęciu wygląda na mały.

  94. ?s=54&d=mm&r=g
    Izabela Rok 2015 1 kwietnia w 22:56- Odpowiedz

    jest wersja z mascarpone? i twarogiem

Zostaw komentarz

Ocena Przepisu




Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Polecane przepisy