Chlebki naan

Zaktualizowany: 2024 11 kwietnia
chlebki naan

Sprawdzony przepis na chlebki naan

Zapraszam Was dziś po przepis na chlebki naan. Te drożdżowe chlebki wyglądające jak placki to idealny dodatek do obiadu, czy też przekąska. Ten przepis został już wielokrotnie sprawdzony i wszyscy są nim zachwyceni. Wy również przygotujcie chleb naan z mojego przepisu. Podajcie chlebki z patelni do mięsa z sosem, do dań indyjskich, albo zjedzcie nawet same z odrobiną pasty kanapkowej.

chlebki naan

Proste chlebki naan przepis krok po kroku

Jeśli szukasz przepisu na pyszną i szybką przekąskę idealną do zjedzenia samodzielnie albo z dodatkami, to koniecznie wypróbuj ten przepis.

chlebki naan

Chlebki naan przepis

Wypieki Beaty
Przepis na indyjskie chlebki naan idealne jako dodatek do post i dań obiadowych. Ten prosty przepis krok po kroku przygotujesz bez większych problemów. Spróbuj koniecznie!
4.31 z 226 ocen
Czas przygotowania 1 hour 30 minut
Czas wykonania 10 minut
Czas całkowity 1 hour 40 minut
Porcje 8
Kalorie 182 kcal
Składniki

składniki na chlebki naan:

dodatkowo do posmarowania chlebków naan

  • 2 łyżki masła (rozpuszczonego )
  • 1 szczypta soli
  • 0,5 łyżeczki czosnku ( granulowanego)
  • 0,5 łyżeczki oregano (suszonego – opcjonalnie)
  • natka pietruszki (posiekana – opcjonalnie)
Instrukcja
 

Jak zrobić chlebki naan krok po kroku

    Krok 1 – przygotowanie drożdży

    • Drożdże rozkrusz, dodaj cukier i wymieszaj aż drożdże się rozpuszczą.
      15 g drożdży, 1 łyżeczka cukru
    • Dolej ciepłą wodę, wymieszaj, przykryj ściereczką i odstaw na około 20 minut w ciepłe miejsce.
      120 ml wody

    Krok 2 – przygotowanie ciasta drożdżowego na chlebki

    • W misie umieść mąkę, jogurt naturalny, sól i olej.
      350 g mąki pszennej, 120 ml jogurtu naturalnego, 1 łyżka oleju, 0,5 łyżeczki soli
    • Dodaj rozczyn drożdżowy i wyrób ciasto – będzie gęste.
    • Miskę z wyrobionym ciastem przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około godzinę do wyrośnięcia.

    Krok 3 – formowanie chlebków naan

    • Po godzinie ciasto ponownie zagnieć.
    • Uformuj z niego kulę i pokrój ją najpierw na ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę na pół.
    • Uformuj z ciasta kule.
    • Każdą rozwałkuj na cienki placek.

    Krok 4 – smażenie chlebków naan

    • Rozgrzej nieprzywierającą patelnię.
    • Smaż placki pojedynczo (ja przykrywałam patelnię pokrywką), przewracaj, gdy na cieście zaczną się tworzyć pęcherzyki – tak po około 5 minutach – wtedy placek przewróć na drugą stronę i podsmaż około 3-5 minut.
    • Zdejmij chlebek i połóż na kratkę.

    Krok 4 – przygotowanie masła z ziołami

    • Rozpuszczone masło zmieszaj w miseczce z ziołami i solą – wymieszaj łyżeczką.
      2 łyżki masła, 1 szczypta soli, 0,5 łyżeczki czosnku, 0,5 łyżeczki oregano, natka pietruszki
    • Przy pomocy pędzelka silikonowego smaruj gorące chlebki naan masłem.
    Prywatne
    Składniki Odżywcze
    Serving: 1sztukaKalorie: 182kcalWeglowodany: 26gBiałko: 4gTłuszcz: 7gBłonnik: 1g
    Słowa kluczowe chlebki z patelni, placki drożdżowe
    Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!
    chlebek naan

    Domowy chlebek naan – uwagi

    Chlebki naan, to typowe dla kuchni indyjskiej pieczywo podawane często do curry. Takimi chlebkami możecie również wyjadać hummus, pastę baba ghanoush, czy też pastę paprykową :) Chlebek naan, to typ podpłomyków, które są w naszej polskiej kuchni trochę bardziej znane i popularne.

    domowe naan

    Jak zrobić chlebki naan – wskazówki

    Przede wszystkim chleb naan przygotowujemy z drożdży, zwykłej mąki pszennej oraz jogurtu naturalnego. Zagniatamy składniki podobnie jak ciasto drożdżowe, a następnie dzielimy na porcje. Z tego przepisu otrzymacie 8 sporych chlebków – ich wielkość zależy ostatecznie od tego jak mocno je rozwałkujecie. Co najważniejsze – naan smażymy na patelni – nie pieczemy w piekarniku – dzięki temu placki mają charakterystyczne brązowe plamki. Ja swoje chlebki przykrywałam podczas smażenia pokrywką – wtedy w cieśnie robiły się fajne pęcherzyki powietrza. Mimo że to ciasto drożdżowe, to smażenie placków naan przebiega szybko. Po usmażeniu chlebki dobrze jest posmarować rozpuszczonym masłem – ja do niego dodałam jeszcze odrobinę soli, czosnek granulowany i trochę suszonych ziół. Na pewno podnosi to walory smakowe.

    W tej wersji moje dzieci zajadały je aż się im uszy trzęsły :)

    Koniecznie zobaczcie również inne moje przepisy na domowe pieczywo

    indyjskie chlebki
    Przejdź do przepisu Drukuj Przepis
    4.31 z 226 ocen
    Postaw mi kawę
    chlebki naan

    Przepis znalazłam tutaj.

    Polecane przepisy na domowe pieczywo

    Koniecznie wypróbuj inne moje przepisy na najlepsze domowe pieczywo – znajdziesz tu przepisy na różne chleby, bułki, a nawet tortille! Zobacz te trzy przepisy:

    Opublikowano: 2018 8 października

    Podziel się przepisem

    82 komentarze

    1. c14b78e7bedd73fe5c86cd7a72c171f0?s=54&d=mm&r=g
      Jasiek 2022 20 grudnia w 11:50- Odpowiedz

      5 gwiazdka
      Kapitalny przepis!!! Niebo w gębie, jak to ujął mój syn ;) pzdr

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2022 20 grudnia w 12:05- Odpowiedz

        Super, bardzo się cieszę że zasmakowały

    2. 651b0f35cf204346f69923d0b6d6b785?s=54&d=mm&r=g
      Paulina 2022 25 października w 19:16- Odpowiedz

      1 gwiazdka
      Przepis się do niczego nie nadaje. Wszystko robiłam krok po kroku, proporcji nie pomyliłam, a ciasto wyszło rzadkie i musiałam dosypać szklankę mąki. Robiłam dwa podejścia do przepisu, dwa razy nie wyszło. Nie polecam przepisu.

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2022 25 października w 19:50- Odpowiedz

        Hmm, tam nie ma tyle płynów, by ciasto było rzadkie. Ważysz produkty na wadze, czy używasz szklanki? Jeśli szklanki, to wszystkie produkty dodajesz tą samą szklanką? Bardzo dużo osób robiło z tego przepisu i nikt nie mówił, że jest za rzadkie.

        • f7512f9f7abf59deb586c92af23fc82c?s=54&d=mm&r=g
          Sandra 2023 19 marca w 18:24- Odpowiedz

          Moje ciasto też wyszło za rzadkie, a robiłam wszystko wg przepisu – odmerzałam na wadze. Może to kwestia rodzaju użytej mąki?

          • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
            Beata 2023 19 marca w 18:50- Odpowiedz

            A jaką mąkę miałaś?

        • 83d8d081075cecb783e043127152e7dc?s=54&d=mm&r=g
          Damian 2023 4 listopada w 12:42- Odpowiedz

          Jest błąd przy robieniu zaczynu. Jeżeli ktoś robi zaczyn, gdzie podane jest pol szklanki wody, a w następnym kroku jest powielone pół szklanki wody, którą trzeba dodać do zaczynu

          • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
            Beata 2023 4 listopada w 12:48- Odpowiedz

            Nie bardzo wiem o czym piszesz. W punkcie drugim jest informacja, że należy użyć 0.5 szklanki wody, nigdzie nie ma później jej powtórzonej.
            Składniki podane pod punktem oznaczają, że trzeba je dodać właśnie w tym kroku.

      • cbbf98ca44bf7afa64311530c1f86372?s=54&d=mm&r=g
        Maciek 2023 14 maja w 13:58- Odpowiedz

        5 gwiazdka
        Za krótko wyrabiałaś ciasto lub dałaś za dużo wody.. Trzeba długo ugniatać, bo każde ciasto się będzie kleiło po minucie wyrabiania. Szklanka – mała szklanka, bo jak dasz pół dużej 400ml szklanki na 350g mąki, to za duża hydratacja będzie, więc będzie kleiste i rzadkie i nie wyjdzie. 115-135ml ciepłej wody, nie 200ml.

    3. c8eeec48bc9f7c81aaf85878182284f2?s=54&d=mm&r=g
      Daga 2022 26 czerwca w 07:09- Odpowiedz

      Czy zamiast jogurtu można użyć śmietany 18% ?

    4. e0349e8329fd5ff6eab5f39d878e953b?s=54&d=mm&r=g
      Katarzyna 2022 20 maja w 09:49- Odpowiedz

      Chciałam zapytać o to zioło, które stanowi ozdobę dania. Wydaje mi się, że jest ot oregano, ale słyszałam tyle sprzecznych opinii. Chlebki planuje zrobić jutro. Oby wyszły. Pozdrawiam

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2022 20 maja w 10:06- Odpowiedz

        Tak, to oregano :)

      • 2cc534d4173b3f62b0630ff57cc12f2d?s=54&d=mm&r=g
        Agnieszka 2022 28 maja w 19:34- Odpowiedz

        W oryginale powinna to być kolendra świeża nie oregano – to nie ta kuchnia

        • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
          Beata 2022 28 maja w 19:52- Odpowiedz

          Przecież to tylko dekoracja :)

      • 51644d17db5513ef060b72f5d031bb0a?s=54&d=mm&r=g
        Kala 2022 11 września w 13:56- Odpowiedz

        Kolendre czosnek i opcjonalnie sezam sie dodaje nie oregano nie spolszczajmy Dan ktorego pochodzenie jest z innego kraju

        • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
          Beata 2022 11 września w 14:04- Odpowiedz

          Myślę, że kuchnia i gotowanie są właśnie o tyle fajne, że są kreatywne i twórcze. Każde danie, czy ciasto można zmienić, tak aby bardziej nam smakowało :)

    5. c7e653349f14b3683ec9182a9c72228f?s=54&d=mm&r=g
      Daniel 2022 3 marca w 20:32- Odpowiedz

      5 gwiazdka
      Wyszły wspaniałe :)

    6. 341f91f05e05bf928701ef4a641fac67?s=54&d=mm&r=g
      Patrycja 2022 11 stycznia w 15:31- Odpowiedz

      Dzień dobry, Pani Beato! Czy do przepisu nada się także jogurt typu skyr, czy może okazać się zbyt gęsty? :)

    7. 51e470951f7459860ffa7f5f04898486?s=54&d=mm&r=g
      Katarzyna 2021 7 grudnia w 14:06- Odpowiedz

      5 gwiazdka
      Wyszły super dzięki Pani radom ! Dziękuję ;)

    8. afcea4816b7d6de1bf6ea1fa2b90e08b?s=54&d=mm&r=g
      Marta 2021 14 listopada w 14:12- Odpowiedz

      5 gwiazdka
      Super placki, wielokrotnie wracam do tego przepisu. Łatwe w wykonaniu i pyszne, do tego domowy butter chicken – nasz obiadowy hit.

    9. 6b5ca88d48d3ea95448a8e4b4539794d?s=54&d=mm&r=g
      Anna 2021 22 września w 16:16- Odpowiedz

      1 gwiazdka
      Plackow naan nie robi sie z dodatkiem droższy, to profanacja!

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2021 22 września w 16:45- Odpowiedz

        Na chlebki naan jest mnóstwo przepisów i różnią się one zależnie od miejsca pochodzenia.

      • 5c15a8d73c4b3d97e1d10a530a354fd9?s=54&d=mm&r=g
        karol 2022 14 listopada w 14:12- Odpowiedz

        robi się z tego z jest w kuchni

    10. d9fd8986566cb085040ed8555be6ab5e?s=54&d=mm&r=g
      Paulina 2021 28 kwietnia w 23:50- Odpowiedz

      Gdybym chciała przygotować te chlebki wcześniej, a potem je odgrzać, to na patelni, czy w piekarniku. Do czasu odgrzania włożyć do lodówki czy trzymać pod przykryciem w temp pokojowej?

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2021 29 kwietnia w 10:11- Odpowiedz

        Ja bym podgrzała po prostu na patelni – szybciej będzie. Przechowuj w szczelnym pojemniku. Nie musisz ich trzymać w lodówce.

    11. a5acd0648a195f679ceddd53ee14ecee?s=54&d=mm&r=g
      Ola 2021 13 kwietnia w 15:36- Odpowiedz

      Wyszły doskonałe! Jak w restauracji indyjskiej :D Rewelacja!

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2021 13 kwietnia w 16:52- Odpowiedz

        Super! Bardzo się cieszę, że przepis się przydał :)

    12. 562ba27652bdbd2d039dd91cb08b2720?s=54&d=mm&r=g
      Aneta 2021 30 stycznia w 16:52- Odpowiedz

      Mnie moja pakistanska teściowa nauczyła ze naan robi się tylko z pełnej mąki typ 1850 lub 2000, soli i wody ile zabierze. Piecze się na patelni dociskając szmatką. Z białej mąki drożdży jogurtu i oleju to jest pita.

      • cbbf98ca44bf7afa64311530c1f86372?s=54&d=mm&r=g
        Maciek 2021 31 sierpnia w 19:13- Odpowiedz

        To jest Roti wtedy(pakistański chlebek), nie naan.

        • ebc41ebd34879a6f0a8589bd77b0c699?s=54&d=mm&r=g
          Asia 2021 30 października w 07:41- Odpowiedz

          Nie zmienia to faktu, że przepisy pakistańskiej teściowej są zawsze skarbem :)

      • a6219064871d9a20b6dcf21b7494df27?s=54&d=mm&r=g
        Aga 2022 22 stycznia w 17:57- Odpowiedz

        To może podaj kilka oryginalnych przepisów na różne dania typowo pakistańskie. Szepnij teściowej słówko i dawaj te super przepisy. Z chęcią skorzystam i wypróbuje wszystkie

    13. ecdfc51b79a6905cdbd6563d11e06b18?s=54&d=mm&r=g
      Paula 2021 19 stycznia w 18:46- Odpowiedz

      Właśnie ciasto rośnie, a na kolację tikka masala :)

    14. 5dd24270caefee5515ab0454ad0cbb28?s=54&d=mm&r=g
      Magda 2021 19 stycznia w 16:09- Odpowiedz

      Zrobiłam dzisiaj do tikka masala i wyszło pysznie, delikatne, puszyste . Robi się ekspresowo. Na pewno nie pierwszy i ostatni raz na naszym stole

    15. b9173c9a059d1bf34bb6f4df058c4f6a?s=54&d=mm&r=g
      Małgorzata 2020 2 listopada w 22:24- Odpowiedz

      Czy można je zrobić na zakwasie zamiast drożdży?

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2020 3 listopada w 10:29- Odpowiedz

        Możesz spróbować. Daj znać jak wyszły :)

    16. 1f31e9154ca874cc03be293e1cf22141?s=54&d=mm&r=g
      Luka Tud 2020 4 października w 16:21- Odpowiedz

      Chlebki wyszły bardzo smaczne! Dzięki za przepis :)

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2020 5 października w 10:53- Odpowiedz

        Super :)

    17. a676e504129f46ab234719950a7e6eb5?s=54&d=mm&r=g
      Krysia 2020 3 września w 00:06- Odpowiedz

      Wspaniałe chlebki ,łatwy przepis. Zrobiłam trochę na oko tzn .nie dokładnie mierzyłam składniki i wyszły dobre .

    18. 35223267d772ed844582715c5e4afc90?s=54&d=mm&r=g
      Anka 2020 5 czerwca w 18:23- Odpowiedz

      Wyszły genialne. Nie zdążyłam zdjęcia zrobić – zniknęły w jednej chwili, z butter masala. Bardzo dziękuję za przepis

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2020 6 czerwca w 08:54- Odpowiedz

        Super, bardzo się cieszę, że tak zasmakowały

    19. 7c20c0d3f54d0385aadde366bb29f851?s=54&d=mm&r=g
      Marta 2020 15 maja w 10:46- Odpowiedz

      Co to znaczy „rozgrzej dobrze patelnię”? Rozgrzałam do 120 stopni. Po ok 30 sekundach placek zaczął się przypalać. Zmniejszylam temperaturę do 90 stopni. Eksperymentuję dalej.

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2020 15 maja w 21:16- Odpowiedz

        Ja ją ustawiam na średnim palniku. Używam grubą żeliwną patelnię, więc ona się długo nagrzewa i dobrze trzyma ciepło

    20. 745f04ecb15213fc97351ffa1513943e?s=54&d=mm&r=g
      Magdalena 2020 3 maja w 14:07- Odpowiedz

      Super przepis, zrobiłam wczoraj i wyszły wyśmienite chlebki które już zniknęły dziś robię drugą partię

    21. bd0265fe795f12511bdfd2b1531e6f86?s=54&d=mm&r=g
      Bożena 2020 30 kwietnia w 11:53- Odpowiedz

      Czy do drozdzy dodać cala wode

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2020 30 kwietnia w 12:10- Odpowiedz

        Tak, daj całą :)

    22. ce9664d9e9029bc131d1f29cf63f8f69?s=54&d=mm&r=g
      Paulina 2020 27 kwietnia w 15:42- Odpowiedz

      Witam, w punkcie pierwszym jest napisane aby rozpuścić drożdże w cukrze. Pytanie jak to zrobić bez wody czy innego rozpuszczalnika?
      Pozdrawiam

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2020 27 kwietnia w 15:54- Odpowiedz

        pokrusz drożdże i zasyp je cukrem. Pomieszaj łyżeczką. Po chwili drożdże będą płynne ;)

        • 4a6682c0eb9c73691bffa08b6f02690a?s=54&d=mm&r=g
          zehoss 2022 21 marca w 21:00- Odpowiedz

          Dodatek cukru wbrew pozorom ogranicza wzrost drożdży. W cieście cukier może być użyty jako dodatek smakowy ale nie trzeba go dodawać, żeby drożdże rosły. W mące jest wystarczająco cukrów (węglowodorów), żeby drożdże miały co przerabiać. Dlatego nie ma znaczenia kiedy co się doda w tym przepisie.

    23. 769bf379b56c92668f66ea41fe5f3414?s=54&d=mm&r=g
      Ania 2020 21 kwietnia w 16:07- Odpowiedz

      Muszę je w końcu zrobić. Wyglądają fantastycznie na Twoich zdjęciach! Pozdrawiam

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2020 21 kwietnia w 18:07- Odpowiedz

        Dziękuję bardzo

    24. a23a9b0e9d9088d17a2cae3038d388e6?s=54&d=mm&r=g
      Kasia 2020 7 kwietnia w 22:33- Odpowiedz

      czy wykonane jest dokładnie takie same przy użyciu suchych drożdzy?

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2020 8 kwietnia w 11:20- Odpowiedz

        Możesz je dodać bezpośrednio do ciasta, albo rozpuścić z wodą jak świeże drożdże.

    25. 682c2066ccf3bed6ec281197889ccabf?s=54&d=mm&r=g
      Karol 2020 5 kwietnia w 14:39- Odpowiedz

      Może by ujednolicić system miar w przepisie bo wyszła paciaja która wyrzuciłem do kosza! Inspiracja super ale następnym razem wedle swojej intuicji sprobuje

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2020 5 kwietnia w 15:01- Odpowiedz

        Część osób woli podawanie miar w gramach, a część woli jednak tradycyjne szklanki. Z pół szklanki wody i jogurtu nie bardzo miała prawo zrobić się paciaja. A jeśli ciasto wyszło za kleiste, to wystarczy dodać więcej mąki.

    26. 23e4da2bc5f39bf9e447795d87e11bc5?s=54&d=mm&r=g
      Dominika 2020 1 stycznia w 21:31- Odpowiedz

      Bardzo fajny przepis. Moje pierwsze naany w życiu i juz wiem, że nie ostatnie. Dzięki :)

    27. 970efd122add0d429086c369972cb430?s=54&d=mm&r=g
      Wiktoria 2019 13 listopada w 18:14- Odpowiedz

      Nie wiem dlaczego ale z ciasta wyszła mi konsystencja „piany” gęsta mazia . Zrobiłam wszystko wg przepisu :( nie wyszło

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2019 13 listopada w 21:49- Odpowiedz

        Nie rozumiem co to „konsystencja piany” :(

    28. aabb0575f115b97a69b86e9a7cbae1ea?s=54&d=mm&r=g
      Katarzyna 2019 19 sierpnia w 12:29- Odpowiedz

      Czy można zostawić to ciasto w lodówce do wyrośnięcia na noc?

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2019 19 sierpnia w 15:14- Odpowiedz

        Można, rano trzeba go wyjąć aby się ogrzało

    29. 9852155f45d28a515a7d26ada5a7c968?s=54&d=mm&r=g
      Kubek 2019 1 sierpnia w 20:41- Odpowiedz

      Ile takie ciasto można przechowywać w lodowce?

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2019 2 sierpnia w 10:10- Odpowiedz

        Takie w stanie „surowym”? Ja najdłużej surowe ciasto drożdżowe przechowywałam w lodówce około 3 dni – zawsze w między czasie go wyjedliśmy. Możesz ciasto zamrozić (robisz to zaraz po zrobieniu ciasta – bez jego wyrastania), wtedy może być w zamrażarce kilka miesięcy.

    30. b9558d3867d3ce8105e839eba00377f6?s=54&d=mm&r=g
      Mariola 2019 7 maja w 22:16- Odpowiedz

      Czy naany z tego przepisu są może takie mięciutkie jak w restauracji? Wypróbowalam już kilka przepisów i wciąż mam bardziej przypominające pizzę niż naany :(

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2019 8 maja w 13:41- Odpowiedz

        Nie są super miękkie, bo jednak są cienkie, ale nie jest to na pewno jak ciasto pizzowe – dla mnie są podobne do tych z restauracji indyjskich :)

    31. 8d9170e4a050aead026d0af09fa04588?s=54&d=mm&r=g
      ann 2019 1 lutego w 16:12- Odpowiedz

      Właśnie kończę smażyć, już wiem że będą pyszne . i to masełkooo mmmmm

    32. 032b411a60fe3144a9f39163244349a4?s=54&d=mm&r=g
      Agnieszka 2019 20 stycznia w 10:17- Odpowiedz

      Czy takie ciasto nadaje się do mrożenia?

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2019 20 stycznia w 10:49- Odpowiedz

        Ale surowe – przed smażeniem? Jeśli tak, to tak – można zamrozić – od razu po zrobieniu – zanim będzie wyrastać.

    33. 789040415f77a2cf7108c0575928bb6e?s=54&d=mm&r=g
      Sylwia 2019 1 stycznia w 16:42- Odpowiedz

      Dużo lepsza opcja piec w blaszce na pizze wychodzą super

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2019 1 stycznia w 16:52- Odpowiedz

        Ja pizzy nie piekę w jakiejś specjalnej blaszce :) za to jak piekarnik nawala spokojnie można zrobić na patelni :)

    34. b61d9f7df84521504c86f1c37dda9112?s=54&d=mm&r=g
      Jolanta Domagalska 2018 18 października w 21:00- Odpowiedz

      Dzisiaj zrobiłam chlebki naan. Rewelacja. Ogólnie bardzo fajne przepisy.

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2018 19 października w 19:30- Odpowiedz

        Dziękuję bardzo Jola :)

    35. eed070ed6dbe4251b18a7b59778161cb?s=54&d=mm&r=g
      Karolina 2018 14 października w 19:59- Odpowiedz

      Dało by się upiec je na płycie pieca?

      • dfba35ebfb48eae2fdbde904668fafbc?s=54&d=mm&r=g
        Beata 2018 14 października w 22:38- Odpowiedz

        Pewnie tak, tylko musisz pokombinować z temperaturą i czasem pieczenia na patelni idzie to szybko

    36. 06eb9fa7b4ea36c07527427fd0ff2f85?s=54&d=mm&r=g
      Candy Pandas 2018 10 października w 13:39- Odpowiedz

      Z hummusem zjadłybyśmy najchętniej :D

    37. 40b37e1028fe93fb71f215f7740d39ce?s=54&d=mm&r=g
      Paulina Garnicka 2018 9 października w 08:24- Odpowiedz

      Chlebki mogą być też fajnym dodatkiem do sałatek, jako ich uzupełnienie :)

    Zostaw komentarz

    Ocena Przepisu




    Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

    Polecane przepisy