Kokosowe naleśniki
 
 
Autor:
Składniki
  • 1 szklanka przesianej mąki pszennej
  • 1 puszka mleka kokosowego (jeśli wasze mleko zgęstniało, to przed użyciem dobrze je wymieszajcie)
  • 250 ml wody mineralnej (użyłam lekko gazowaną)
  • 3 duże jajka (rozmiar L)
  • 1 łyżka cukru
  • pół łyżeczki soli
  • łyżka oleju
Wykonanie
  1. Jajka zmiksuj krótko z cukrem i solą.
  2. Dodawaj na zmianę mąkę, mleczko kokosowe i wodę, na koniec dodaj olej.
  3. Jeśli ciasto wydaje ci się zbyt gęste (ja wolę bardziej lejące ciasto, aby smażyć cienkie naleśniki), to dodaj wody, aż uzyskasz ulubioną konsystencję (może to być konieczne, jeśli mleczko jest mocno gęste).
  4. Smaż na patelni teflonowej.
  5. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Recipe by Blog kulinarny Wypieki Beaty at https://wypiekibeaty.com.pl/kokosowe-nalesniki/