Razowe babeczki bananowe
 
 
Autor:
Składniki
babeczki:
  • 150 g mąki pełnoziarnistej (użyłam pszenną)
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g płatków owsianych
  • 100 g brązowego cukru
  • 100 g oleju
  • 3 średnie banany - rozgniecione
  • 2 jajka - rozmiar L - roztrzepane
  • 50 g orzechów włoskich - posiekanych
  • 60 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka cynamonu
kruszonka:
  • 50 g płatków owsianych
  • 30 g drobno posiekanych orzechów włoskich
  • łyżka miodu
  • pół łyżeczki cynamonu
Wykonanie
babeczki:
  1. Zmieszaj razem wszystkie suche składniki.
  2. W drugiej misce zmieszaj jajka, olej, jogurt, jajka oraz banany.
  3. Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj łyżką.
  4. Nałóż ciasto do foremek na babeczki.
kruszonka:
  1. Zmieszaj razem wszystkie składniki kruszonki.
  2. Nałóż po łyżeczce na wierzch babeczek.
  3. Babeczki piecz w 180 stopniach przez 25-30 minut - do suchego patyczka.
  4. Po upieczeniu przestudź.
Recipe by Blog kulinarny Wypieki Beaty at https://wypiekibeaty.com.pl/razowe-babeczki-bananowe/