Gorąca czekolada
 
 
Autor:
Składniki
  • 125 g czekolady (gorzkiej, mlecznej, lub mieszanej)
  • 500 ml wody
  • 20 g cukru
  • 25 g gorzkiego kakao
  • 20 g cukru (jeśli używasz mleczną czekoladą, to już nie dawaj cukru)
Wykonanie
  1. Wlej wodę do rondelka, dodaj gorzkie kakao, cukier i opcjonalnie cynamon, zagotuj całość, tak aby składniki się rozpuściły.
  2. W tym czasie czekoladę posiekaj i przełóż do wysokiego pojemnika.
  3. Zalej czekoladę gorącą wodą z kakao i dokładnie wymieszaj.
  4. Zblenduj blenderem przez kilka minut - czekolada się dodatkowo napuszy.
  5. Przelej czekoladę do kubków i udekoruj bitą śmietaną albo piankami marshmallows.
Recipe by Blog kulinarny Wypieki Beaty at https://wypiekibeaty.com.pl/goraca-czekolada/