Nocne naleśniki maślane
 
 
Autor:
Składniki
  • 100 g rozpuszczonego i lekko przestudzonego masła
  • 6 dużych jajek
  • 65 g cukru
  • 250 g mąki
  • 500 ml mleka
  • skórka starta z jednej pomarańczy
  • opcjonalnie woda mineralna do dolania następnego dnia
Wykonanie
  1. Jajka zmiksuj krótko z cukrem - bez zbytniego napuszania masy.
  2. Dodaj do jajek masło, a następnie na zmianę mąkę i mleko.
  3. Miskę z ciastem przykryj folią i schowaj do lodówki na noc.
  4. Rano dokładnie wymieszaj ciasto, jeśli jest wg Ciebie za gęste do dodaj wodę (ja dolałam, bo lubię cienkie naleśniki).
  5. Smaż na patelni naleśniki, podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Recipe by Blog kulinarny Wypieki Beaty at https://wypiekibeaty.com.pl/nocne-nalesniki-maslane/