Koktajl ze szpinaku i jabłka
 
Czas przygotowania
Czas wykonania
Czas całkowity
 
Autor:
Ilość: 1
Składniki
  • duża garść świeżego szpinaku
  • jedno nieduże jabłko
  • sok z połowy cytryny
  • 2 daktyle bez pestek lub miód do smaku
  • ok. 150-250 ml wody
Wykonanie
  1. Jabłko przekrój, usuń gniazdo nasienne, a owoc pokrój w większą kostkę.
  2. Przełóż jabłko do miksera, dodaj szpinak, sok z cytryny i daktyle (lub miód) i wodę
  3. Zmiksuj całość do mocnego rozdrobnienia.
  4. Pij od razu, a jeśli zabierasz koktajl np. do pracy, to przed wypiciem ponownie go wstrząśnij.
Recipe by Blog kulinarny Wypieki Beaty at https://wypiekibeaty.com.pl/koktajl-ze-szpinaku-jablka/