Jogurt z gruszkami i musli
 
Czas przygotowania
Czas wykonania
Czas całkowity
 
Proste i szybkie śniadanie dla zabieganych.
Autor:
Typ przepisu: Śniadanie
Ilość: 2
Składniki
  • około 6 łyżek dobrego musli
  • jogurt naturalny - około 200 g
  • 3 łyżeczki miodu
  • 1 duża lub dwie mniejsze dojrzałe gruszki - około 200 g
  • sok z cytryny
Wykonanie
  1. Gruszki obierz i pokrój w kostkę, włóż je do rondelka, dodaj odrobinę wody - tylko na dno, łyżeczkę miodu oraz trochę soku wyciśniętego z cytryny.
  2. Duś gruszki na małym ogniu, aż zmiękną i się rozpadną (jeśli gruszki będą dojrzałe, to nastąpi to szybciej).
  3. Na dno dwóch szklanek lub miseczek nasyp po dwie czubate łyżki musli, polej wierzch po łyżeczce miodu.
  4. Nałóż na musli jogurt naturalny, na jogurt nałóż przestudzone lekko gruszki.
  5. Gruszki posyp z wierzchu musli (możesz też posypać wierzch podprażonymi migdałami).
Składniki odżywcze
Wielkość porcji: 1 porcja Kalorie: 360 Tłuszcze: 10 g Węglowodany: 58 g Błonnik: 2,1 g Białka: 9,4 g
Recipe by Blog kulinarny Wypieki Beaty at https://wypiekibeaty.com.pl/jogurt-gruszkami-musli/