Ekspresowa jaglanka
 
Czas przygotowania
Czas wykonania
Czas całkowity
 
Przepis na zdrowe i lekkie śniadanie w szybkiej wersji. Podaję kaloryczność dla samej jaglanki na mleku 1,5% - bez dodatków.
Autor:
Typ przepisu: Śniadania
Ilość: 1
Składniki
  • 3 lekko czubate łyżki płatków jaglanych
  • około 200-250 ml mleka lub wody
  • świeże owoce
  • miód lub syrop klonowy
Wykonanie
  1. Płatki zalej mlekiem i zagotuj.
  2. Gotuj na małym ogniu przez około 3-5 minut, aby płatki zmiękły i zgęstniały.
  3. Jeśli potrzebujesz to możesz dodać więcej mleka - lub wody.
  4. Przełóż płatki do miski, dodaj owoce, polej miodem i jeśli chcesz posyp tartą gorzką czekoladą.
  5. Smacznego!
Składniki odżywcze
Wielkość porcji: 1 porcja Kalorie: 258 Tłuszcze: 4,8g Węglowodany: 42,6g Błonnik: 1,3g Białka: 12g
Recipe by Blog kulinarny Wypieki Beaty at https://wypiekibeaty.com.pl/ekspresowa-jaglanka/