Cukiniowe brownie
 
Czas przygotowania
Czas wykonania
Czas całkowity
 
Przepis na formę o wielkości około 23/30 cm.
Autor:
Typ przepisu: Ciasto
Ilość: 16
Składniki
  • 2 duże jajka - użyłam rozmiar L
  • 200 g cukru
  • pół szklanki oleju
  • 300 g mąki pszennej
  • 30 g gorzkiego kakao
  • około 450 g tartej na grubych oczkach cukinii (nie odciskanej)
  • pół łyżeczki soli
  • 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • około 150 g posiekanej czekolady - użyłam mleczną
Wykonanie
  1. Wszystkie składniki (oprócz czekolady) umieść w misce i wymieszaj porządnie łyżką.
  2. Dodaj około 100 g posiekanej czekolady i wymieszaj.
  3. Formę do pieczenia (o wielkości około 23/30 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj masłem i posyp bułką tartą.
  4. Przelej ciasto do formy, a wierzch posyp pozostałą czekoladą.
  5. Piecz w 180 stopniach przez około 30 minut - do suchego patyczka.
  6. Po upieczeniu ostudź.
Składniki odżywcze
Wielkość porcji: 100 g Kalorie: 292 Tłuszcze: 13,7g Węglowodany: 38g Błonnik: 1g Białka: 4,8g
Recipe by Blog kulinarny Wypieki Beaty at https://wypiekibeaty.com.pl/cukiniowe-brownie/