Pasta z buraka i fety
 
Czas przygotowania
Czas wykonania
Czas całkowity
 
Lekka pasta idealna na kanapki albo do świeżych warzyw.
Autor:
Typ przepisu: Śniadanie
Ilość: 4
Składniki
  • około 250 g ugotowanych lub upieczonych buraczków
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 100 g sera feta
  • sól i pieprz do smaku
  • łyżka oliwy
Wykonanie
  1. Buraczki zmiksuj blenderem na krem razem z resztą składników.
  2. Dopraw do smaku solą i pieprzem - możesz też dać czosnek.
  3. Nałóż do miseczki, posyp odrobiną rozkruszonej fety i polej odrobiną oliwy.
Składniki odżywcze
Wielkość porcji: 100 g Kalorie: 97 Tłuszcze: 6g Węglowodany: 6g Błonnik: 1,4g Białka: 5g
Recipe by Blog kulinarny Wypieki Beaty at https://wypiekibeaty.com.pl/pasta-buraka-fety/