Puree z dyni
 
Czas przygotowania
Czas wykonania
Czas całkowity
 
Szybki sposób na przygotowanie dyni.
Autor:
Typ przepisu: Przetwory
Ilość: 2
Składniki
  • dynia - dowolna ilość :D
Wykonanie
  1. Dynię rozetnij i usuń gniazdo z pestkami.
  2. Jeśli dynia jest nieduża, to połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia skórką do góry, jeśli dynia jest spora, to ostrym nożem potnij ją na mniejsze kawałki.
  3. Piecz w 180 stopniach przez około 40 minut - sprawdź widelcem, czy jest miękka.
  4. Gotową dynię ostudź, a następnie obierz ze skórki.
  5. Miąższ zmiksuj blenderem albo porządnie rozgnieć widelcem.
  6. Puree przechowuj w lodówce.
Składniki odżywcze
Wielkość porcji: 100 g Kalorie: 28 Tłuszcze: 0,3g Węglowodany: 7,7g Błonnik: 2,8g Białka: 1,3g
Recipe by Blog kulinarny Wypieki Beaty at https://wypiekibeaty.com.pl/puree-z-dyni/