Chlebek bananowo-kokosowy
 
Czas przygotowania
Czas wykonania
Czas całkowity
 
Przepis na formę keksową o długości około 25 cm.
Autor:
Typ przepisu: Ciasto
Ilość: 12
Składniki
  • 185 ml mleczka kokosowego
  • 150 g (3/4 szklanki) cukru trzcinowego
  • 2 jajka
  • 3 średnie banany (o wadze po obraniu około 250 g)
  • 300 g (2 szklanki) mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie
  1. Banany obierz i rozgnieć porządnie widelcem.
  2. W misie zmiksuj mleczko kokosowe z cukrem i jajkami, dodaj banany i krótko zmiksuj.
  3. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i dodaj porcjami do mokrych składników.
  4. Formę keksową o długości około 25 cm wyłóż papierem do pieczenia.
  5. Przelej do niej ciasto.
  6. Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez około 55-60 minut - do suchego patyczka.
  7. Po upieczeniu ostudź.
  8. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Składniki odżywcze
Wielkość porcji: 1 porcja Kalorie: 197 Tłuszcze: 4 g Węglowodany: 37 g Błonnik: 1 g Białka: 4,5 g
Recipe by Blog kulinarny Wypieki Beaty at https://wypiekibeaty.com.pl/chlebek-bananowo-kokosowy/