Surówka z selera
 
Czas przygotowania
Czas wykonania
Czas całkowity
 
Przepis na dwie porcje surówki.
Autor:
Typ przepisu: Surówka
Ilość: 2
Składniki
  • około 250 g selera - waga po obraniu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 50 g (2 bardziej czubate łyżki) jogurtu naturalnego - użyłam grecki
  • 30 g (1 lekko czubata łyżka) masła orzechowego
  • 1 łyżka syropu klonowego (lub do smaku)
Wykonanie
  1. Seler zetrzyj na grubej tarce, polej sokiem z cytryny i wymieszaj.
  2. Jogurt naturalny zmieszaj z masłem orzechowym i syropem klonowym (może też być miód).
  3. Dodaj sos do selera i dokładnie wymieszaj.
  4. Możesz na koniec posypać surówkę posiekanymi orzeszkami ziemnymi.
Składniki odżywcze
Wielkość porcji: 1 porcja Kalorie: 176 Tłuszcze: 11 g Węglowodany: 15 g Błonnik: 8 g Białka: 7 g
Recipe by Blog kulinarny Wypieki Beaty at https://wypiekibeaty.com.pl/surowka-z-selera/