Jajka faszerowane śledziem
 
Czas przygotowania
Czas wykonania
Czas całkowity
 
Przepis na 8 porcji jajek faszerowanych.
Autor:
Typ przepisu: Wielkanoc
Ilość: 8
Składniki
  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • około 100 g fileta ze śledzia
  • około 180 g twarożku naturalnego
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku
  • kiełki do podania
Wykonanie
  1. Jajka obierz, przekrój na pół i łyżeczką wyjmij żółtka.
  2. Śledzia drobno posiekaj - im drobniej tym lepiej.
  3. Żółtka porządnie rozgnieć widelcem.
  4. W misce wymieszaj razem żółtka, śledzia, twarożek i szczypiorek.
  5. Dopraw farsz do smaku solą i pieprzem.
  6. Nałóż farsz do połówek jajek.
  7. Posyp wierzch kiełkami oraz odrobiną grubo mielonego pieprzu.
Składniki odżywcze
Wielkość porcji: 1 porcja Kalorie: 122 Tłuszcze: 8 g Węglowodany: 1,3 g Błonnik: 0 g Białka: 12 g
Recipe by Blog kulinarny Wypieki Beaty at https://wypiekibeaty.com.pl/jajka-faszerowane-sledziem/