Brownie z twarogiem
 
Czas przygotowania
Czas wykonania
Czas całkowity
 
Przepis na foremkę o wielkości max 20/20 cm.
Autor:
Typ przepisu: Ciasto
Ilość: 9
Składniki
masa czekoladowa:
  • 100 g masła
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 200 g (1 szklanka) cukru
  • 2 duże jajka - użyłam rozmiar L
  • 75 g (pół szklanki) mąki pszennej
masa twarogowa:
  • 250 g twarogu na serniki (użyłam z wiaderka)
  • 70 g (1/3 szklanki) cukru
  • 1 duże jajko - użyłam rozmiar L
Wykonanie
  1. Masło, połamaną czekoladę oraz cukier przełóż do rondelka i rozpuść razem.
  2. Dodaj do garnka mąkę i energicznie wymieszaj.
  3. Wbij jajka i szybko zmieszaj.
  4. Odłóż około pół szklanki ciasta, a resztę przełóż do foremki o wielkości około 20/20 cm.
  5. Twaróg zmieszaj z cukrem i jajkiem, a następnie wyłóż na ciasto czekoladowe.
  6. Łyżeczką nałóż odłożone ciasto czekoladowe.
  7. Końcówką noża przemieszaj delikatnie masy.
  8. Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez około 30 minut.
  9. Po upieczeniu przestudź.
Składniki odżywcze
Wielkość porcji: 1 porcja Kalorie: 348 Tłuszcze: 17 g Węglowodany: 42 g Białka: 6 g
Recipe by Blog kulinarny Wypieki Beaty at https://wypiekibeaty.com.pl/brownie-z-twarogiem/