Babeczki brzoskwiniowe z rozmarynem
 
Czas przygotowania
Czas wykonania
Czas całkowity
 
Autor:
Ilość: 14
Składniki
  • 160 g mąki pszennej
  • 80 g mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g masła (roztopionego i ostudzonego)
  • 120 g cukru
  • 100 ml śmietany 18 % (użyłam jogurt naturalny i było ok)
  • 2 jajka
  • 4 niewielkie brzoskwinie (bez pestek i skórki)
  • gałązka rozmarynu (opcjonalnie)
Wykonanie
  1. W dużej misce zmieszaj razem wszystkie suche składniki.
  2. W drugiej misce zmieszaj mokre składniki.
  3. Brzoskwinie pokrój w kostkę, a listki rozmarynu drobno posiekaj.
  4. Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj.
  5. Dodaj brzoskwinie i rozmaryn, zamieszaj.
  6. Przełóż ciasto papilotek.
  7. Piecz w 180 stopniach przez ok. 20 minut.
  8. Po upieczeniu przestudź.
  9. Ja swoje babeczki dodatkowo polukrowałam :)
Recipe by Blog kulinarny Wypieki Beaty at https://wypiekibeaty.com.pl/babeczki-brzoskwiniowe-z-rozmarynem/