Minipavlove z granatem
 
Czas przygotowania
Czas wykonania
Czas całkowity
 
Autor:
Ilość: 6
Składniki
bezy:
  • 2 duże białka
  • ⅓ szklanki cukru
  • 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • odrobina czerwonego barwnika
krem:
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • ewentualnie 1-2 łyżki serka mascarpone do zagęszczenia śmietany
  • owoc granatu
Wykonanie
bezy:
  1. Ubij białka ze szczyptą soli, stopniowo dodawaj cukier.
  2. Miksuj aż białka będą sztywne i lśniące.
  3. Na koniec dodaj mąkę ziemniaczaną.
  4. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłóż 6 porcji bezy, lekko je rozsmaruj.
  5. Piecz w 100 stopniach przez około 1,5 godziny.
  6. Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i pozwól bezom ostygnąć (najlepiej zostawić je tam przez całą noc).
krem:
  1. Zmiksuj śmietanę razem z cukrem pudrem na gęstą, puszystą masę (możesz dodać do niej serek mascarpone).
  2. Nałóż śmietanę na minibezy, wierzch posyp granatem.
Recipe by Wypieki Beaty - przepisy i zdjęcia at https://wypiekibeaty.com.pl/minipavlove-granatem/
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux