Eton mess, czyli przepyszny bałagan :)
 
 
około 6 porcji
Autor:
Typ przepisu: Deser
Ilość: 6 porcji
Składniki
  • 250 g truskawek (malin, jagód)
  • około 100 g małych bezików (ja dałam mniej)
  • 500 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki - użyłam 30 %
  • 1 łyżeczka cukru pudru do kremówki (opcjonalnie) - lub do smaku
Wykonanie
  1. Bezy pokrusz.
  2. Śmietanę ubij z cukrem.
  3. Połowę owoców rozgnieć widelcem i delikatnie wymieszaj z bitą śmietaną (ja truskawki lekko zmiksowałam i nie mieszałam ze śmietaną tylko wykładałam na wierzch śmietany).
  4. Na dno pucharków wsyp po łyżce pokruszonych bez, nałóż porcję śmietany (ja teraz dałam warstwę musu z truskawek), powtórz czynność.
  5. Na wierzchu ułóż pozostałe owoce.
Recipe by Blog kulinarny Wypieki Beaty at https://wypiekibeaty.com.pl/eton-mess-czyli-przepyszny-balagan/