Ciasto owocowe mojej mamy
 
 
Autor:
Składniki
  • 3 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki cukru
  • kostka margaryny (250 g)
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • owoce - np. brzoskwinie, śliwki, jabłka
Wykonanie
  1. Z podanych składników (oprócz owoców) zagnieć ciasto - będzie dość lepkie.
  2. Przełóż ciasto do przygotowanej foremki (użyłam takiej o wymiarach 19/31).
  3. Na wierzchu ułóż pokrojone na kawałki owoce.
  4. Piecz w 180 stopniach przez około 30-40 minut - jeśli ciasto pieczesz w mniejszej foremce, to wydłuż czas pieczenia (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
  5. Po upieczeniu ciasto przestudź, a przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Recipe by Blog kulinarny Wypieki Beaty at https://wypiekibeaty.com.pl/ciasto-owocowe-mojej-mamy/