Jabłka w cieście
 
Czas przygotowania
Czas wykonania
Czas całkowity
 
Autor:
Ilość: 4
Składniki
  • 4 duże jabłka
  • 2 jajka
  • 150 ml mleka
  • 150 g mąki
  • 3 łyżki cukru
  • płaska łyżeczka cynamonu
Wykonanie
  1. Jabłka obierz i wykrój z nich gniazda nasienne.
  2. Każde pokrój w plastry o grubości około 5 mm.
  3. Zmieszaj trzepaczką wszystkie składniki ciasta.
  4. Zanurzaj w nim plastry jabłka (z obydwu stron), lekko odcieknij ciasto nad miską i smaż na patelni aż będą z obu stron rumiane.
  5. Gotowe placuszki odsącz na ręczniku papierowym.
  6. Podawaj na ciepło posypane cukrem pudrem.
Recipe by Blog kulinarny Wypieki Beaty at https://wypiekibeaty.com.pl/jablka-w-ciescie/