Lody borówkowo-bananowe
 
 
Autor:
Składniki
masa borówkowa:
  • 200 g mrożonych borówek (lub jagód)
  • 50 g cukru pudru
  • 200 ml śmietany kremówki
masa bananowa:
  • 2 bardziej dojrzałe banany
  • 1 łyżka miodu
  • 50 ml śmietany kremówki
Wykonanie
  1. Banany pokrój w cienkie plasterki, włóż do pojemniczka i schowaj do zamrażarki na około 3 godziny.
  2. Borówki (albo jagody) zmiksuj razem z cukrem i kremówką, a następnie przełóż do pojemniczka i schowaj do zamrażarki.
  3. Zamrożone banany zmiksuj z miodem i kremówką.
  4. Dołóż masę bananową do borówkowej i delikatnie wymieszaj.
  5. Schłódź lody przez kilka godzin.
Recipe by Blog kulinarny Wypieki Beaty at https://wypiekibeaty.com.pl/lody-borowkowo-bananowe/