Brownie z białą czekoladą i malinami
 
 
Autor:
Składniki
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 100 g czekolady białej
  • 250 g cukru (200 g trzcinowego + 50 zwykłego białego, ale można użyć też w całości zwykłego)
  • 5 jajek
  • 100 g masła
  • 150 g mąki
  • 1 łyżka kakao
  • około 500 g malin
Wykonanie
  1. Czekoladę rozpuść razem z masłem (ja to robiłam w mikrofalówce przez 1,5 minuty, a potem dokładnie wymieszałam) i odstaw do lekkiego przestudzenia.
  2. Jajka ubij z cukrem na puszystą, gęstą masę.
  3. Połącz mąkę z kakao i dodaj do ubitych jajek.
  4. Białą czekoladę posiekaj, maliny umyj.
  5. Do gotowego ciasta dodaj czekoladę i maliny i delikatnie wymieszaj łyżką.
  6. Przelej całość do przygotowanej blaszki.
  7. Piecz w 190 stopniach przez około 30 minut.
  8. Ciasto możesz podać już na ciepło - wtedy najlepiej smakuje z lodami :)
Notatki
Przepis na blaszkę około 25/30 cm.
Recipe by Blog kulinarny Wypieki Beaty at https://wypiekibeaty.com.pl/brownie-z-biala-czekolada-i-malinami/