Zmiksuj razem mascarpone, masę kajmakową i śmietanę kremówkę.
500 g serka mascarpone, 200 g masy kajmakowej, 250 ml śmietany kremówki
Miksuj na wysokich obrotach aż otrzymasz gęsty krem - ja miksowałam kilka minut.
Kawę wymieszaj z cukrem i likierem - przelej do miseczki.
ok 400 ml kawy, 3 łyżeczki cukru, ok 20 ml likieru słony karmel
Biszkopty namocz w kawie.
ok 250 g podłużnych biszkoptów
Ułóż na dnie pucharka albo szczelnej foremki.
Wyłóż warstwę kremu - jeśli robisz tiramisu w foremce, to wyłóż mniej więcej połowę kremu. Możesz go dodatkowo posypać gorzkim kakao, albo tartą czekoladą.
Na krem wyłóż drugą warstwę namoczonych w kawie biszkoptów.
Wyłóż resztę kremu na biszkopty.
Na koniec posyp wierzch tiramisu gorzkim kakao albo tartą czekoladą.
gorzkie kakao
Schowaj tiramisu do lodówki na przynajmniej 2 godziny - żeby biszkopty zmiękły od kremu.