Zmieszaj razem suche składniki - mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier oraz przyprawy - cynamon i przyprawę do piernika.
1,5 łyżeczki mielonego cynamonu, 2 łyżeczki przyprawy do piernika, 100 g cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej, 350 g mąki pszennej
W drugiej misce zmiksuj razem puree z dyni, olej, mleko, jajko i miód.
130 g puree z dyni, 1 jajko, 120 ml oleju, 100 g miodu, 80 ml mleka
Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj łyżką.
Nałóż ciasto do przygotowanych papilotek.
Piecz w 200 stopniach (góra/dół) przez 10 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni (góra/dół) i piecz przez kolejne 10 minut (wszystko w trybie góra/dół).
Po upieczeniu babeczki ostudź.
Jeśli chcesz przygotować lukier, to szklankę cukru pudru zmieszaj z około 3 łyżkami mleka, możesz też dodać pół łyżeczki cynamonu :)