Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Zdjęcia z przygotowań
Smaller
Normal
Larger
Sałatka gyros przepis
Wypieki Beaty
Przepis na popularną warstwową sałatkę gyros z kurczakiem.
4.60
z
5
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
30
minut
minut
Czas wykonania
10
minut
minut
Czas całkowity
40
minut
minut
Danie
Sałatka
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
6
Składniki
składniki na sałatkę gyrosową
2
połówki
piersi kurczaka
(- ok 500 g)
1
puszka
kukurydzy
( konserwowej - duża)
1
cebula
(duża )
400
g
ogórków konserwowych
(średni słoik)
0,5
kapusty pekińskiej
keczup
majonez
przyprawa gyros
Instrukcja
Jak zrobić sałatkę gyros krok po kroku
Pierś kurczaka pokrój w niedużą kostkę.
2 połówki piersi kurczaka
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, włóż kurczaka i posyp go 2-3 łyżeczkami przyprawy gyros - przemieszaj.
Smaż mięso aż będzie gotowe a następnie ostudź.
Ogórki konserwowe i cebulę pokrój w kostkę.
400 g ogórków konserwowych,
1 cebula
Na dno dużej misy wyłóż przestudzone mięso z kurczaka.
Na mięsie połóż pokrojoną cebulę, a na niej ogórki.
Wysyp na ogórki kukurydzę.
1 puszka kukurydzy
Cały wierzch posmaruj keczupem, a na keczup wyłóż majonez.
keczup,
majonez
Na koniec posyp całość pokrojoną kapustą pekińską.
0,5 kapusty pekińskiej
Ja jeszcze zawsze na koniec posypuję kapustę przyprawą do gyrosa.
przyprawa gyros
Sałatkę schowaj do lodówki, aby się schłodziła.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
sałatka gyrosowa
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!