Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Pieczona owsianka bananowa przepis
Wypieki Beaty
Przepis na szybkie i bardzo smaczne babeczki owsiane, a w zasadzie owsiankę upieczoną w foremce do babeczek. To świetny pomysł na drugie śniadanie do szkoły czy też do pracy.
4.17
z
6
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
15
minut
minut
Czas wykonania
30
minut
minut
Czas całkowity
45
minut
minut
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
12
Kalorie
130
kcal
Składniki
składniki na pieczoną owsiankę bananową
240
g
płatków owsianych
((3 szklanki) - użyłam górskie)
360
ml
mleka
(- 1,5 szklanki)
70
g
cukru
((1/3 szklanki) lub 1/3 szklanki miodu)
2
jajka
(rozmiar L)
1
banan
(- większy rozgnieciony widelcem )
1
łyżeczka
proszku do pieczenia
2
łyżeczki
mielonego cynamonu
1
jabłko
(większe pokrojone drobno - lub inne owoce)
Instrukcja
Jak zrobić pieczoną owsiankę bananową
W misce zmieszaj razem płatki, proszek do pieczenia, cynamon, cukier lub miód, jajka, mleko oraz banana.
240 g płatków owsianych,
360 ml mleka,
70 g cukru,
2 jajka,
1 banan,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
2 łyżeczki mielonego cynamonu
Dodaj pokrojone owoce i wymieszaj.
1 jabłko
Formę do pieczenia babeczek posmaruj delikatnie masłem i wysyp mąką.
Nałóż owsiankę - ja nakładałam po brzegi.
Piecz w 180 stopniach (tryb góra/dół) przez około 30 minut.
Po upieczeniu ostudź i wtedy wyjmij babeczki z formy.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Kalorie:
130
kcal
Weglowodany:
24
g
Białko:
4
g
Tłuszcz:
3
g
Słowa kluczowe
owsianka bananowa, pieczona owsianka
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!