Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Muffinki truskawkowe duffins przepis
Wypieki Beaty
Muffinki z truskawkami jak połączenie babeczek i pączków.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
15
minut
minut
Czas wykonania
25
minut
minut
Czas całkowity
40
minut
minut
Danie
Babeczki
,
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
12
Kalorie
314
kcal
Składniki
składniki na muffinki truskawkowe duffins
125
g
masła
(rozpuszczonego )
200
g
cukru
((1 szklanka) )
3
jajka
( - użyłam rozmiar L)
130
ml
maślanki
400
g
mąki pszennej
((3,5 szklanki) )
1
łyżeczka
proszku do pieczenia
1
łyżeczka
sody
12
łyżeczek
dżemu
( truskawkowego)
Instrukcja
Jak zrobić muffinki truskawkowe (duffins)
W jednej misce zmieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę.
200 g cukru,
400 g mąki pszennej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 łyżeczka sody
W drugiej misce zmieszaj rozpuszczone masło, maślankę i jajka.
125 g masła,
3 jajka,
130 ml maślanki
Wlej mokre składniki do suchych i wymieszaj.
Formę do muffinek wyłóż wysokimi papilotkami.
Nakładaj po około łyżce ciasta, na niego nałóż po łyżeczce dżemu truskawkowego.
12 łyżeczek dżemu
Na dżem nałóż resztę ciasta.
Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez około 20-25 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu ostudź.
Przed podaniem posyp cukrem pudrem, możesz też posmarować wierzch odrobiną dżemu truskawkowego.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Kalorie:
314
kcal
Weglowodany:
44
g
Białko:
7
g
Tłuszcz:
12
g
Słowa kluczowe
babeczki z truskawkami, duffins z truskawkami
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!