Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Ciasto śnieżny puch przepis
Wypieki Beaty
Przepis na lekki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi i wiórkami kokosowymi.
4
z
5
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
30
minut
minut
4
hours
godz
Czas całkowity
4
hours
godz
30
minut
minut
Danie
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
24
Kalorie
188
kcal
Wyposażenie
Przepis na formę do pieczenia o wielkości około 30/20.
Składniki
składniki na ciasto śnieżny puch
20
sztuk
herbatników
(mniej więcej)
50
g
wiórek kokosowych
1
kg
twarogu
( sernikowego - dobrego, gęstego - użyłam Piątnicę)
2
galaretki cytrynowe
500
ml
gorącej wody
(do galaretek)
100
g
cukru pudru
((3/4 szklanki) )
250
ml
śmietany kremówki
(zimnej - użyłam 30 %)
Instrukcja
Jak zrobić ciasto śnieżny puch z galaretkami
Galaretki rozpuść w pół litra gorącej wody i odstaw do wystudzenia i lekkiego stężenia.
2 galaretki cytrynowe,
500 ml gorącej wody
Dno formy o wielkości około 20/30 cm wyłóż herbatnikami.
20 sztuk herbatników
Zmiksuj twaróg z cukrem pudrem.
1 kg twarogu,
100 g cukru pudru
Śmietanę kremówkę ubij aż będzie sztywna, dodaj do twarogu i wymieszaj.
250 ml śmietany kremówki
Wlej ostudzoną galaretkę i dokładnie wymieszaj.
Przelej masę na herbatniki.
Wierzch posyp wiórkami kokosowymi.
50 g wiórek kokosowych
Schowaj formę do lodówki na całą noc, tak aby masa stężała.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
188
kcal
Weglowodany:
7.7
g
Białko:
3.5
g
Tłuszcz:
15.6
g
Słowa kluczowe
cytrynowy sernik bez pieczenia, sernik na zimno z wiórkami
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!