Do masy maślanej dodaj po jednym jajku i po każdym dodaj łyżkę mąki.
2 jajka, 500 g mąki pszennej
Dodaj porcjami mąkę na zmianę z mlekiem - miksuj na niskich obrotach.
Gotowe ciasto zawiń w folię i schłodź przez około godzinę.
Po tym czasie podziel ciasto na dwie porcje, rozwałkuj jedną - na grubość około pół cm, wytnij ciastka i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Rozwałkuj drugą porcję, wytnij ciastka.
Resztki zagnieć ponownie, rozwałkuj i wytnij ciastka.
Posmaruj ciastka z wierzchu odrobiną mleka i posyp cukrem - ja używałam cukier kryształ, cukier w perełkach, a także kolorową posypkę.
Piecz w 180 stopniach (termoobieg) przez około 7 minut - aż będą lekko rumiane na obrzeżach.