Drożdże rozkrusz, dodaj do nich łyżeczkę cukru, łyżeczkę mąki i zmieszaj z ciepłą wodą - przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 20 minut.
15 g świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 250 ml wody, 1 łyżeczka mąki pszennej
W misie miksera umieść mąkę, jajko, rozpuszczony olej kokosowy, sól oraz resztę cukru.
50 g cukru, 1 szczypta soli, 1 jajko, 450 g mąki pszennej, 40 g oleju kokosowego
Dodaj rozczyn drożdżowy i wyrób ciasto.
Miskę z ciastem przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na około godzinę - tak aby ciasto wyrosło.
Wyrośnięte ciasto wyjmij na posmarowany lekko olejem blat i krótko zagnieć.
Podziel ciasto na 8 części, każdą uformuj w bułeczkę.
Ułóż bułeczki na posmarowanej olejem foremce - takiej aby nie przeciekała ;).
Przykryj ściereczką i odstaw na około pół godziny do wyrośnięcia.
Mleczko dokładnie wymieszaj (jeśli u góry utworzyła się gęsta masa, to pogrzej krótko puszkę z mleczkiem w garnku z gorącą wodą - pozwoli to na szybsze i dokładniejsze połączenie gęstej śmietany z wodą znajdującą się pod spodem).
400 ml mleczka kokosowego
Mleczko wymieszaj z cukrem.
2 łyżki cukru
Wylej mleko pomiędzy bułeczki.
Piecz bułeczki kokosowe w piekarniku nagrzanym do 190 stopni (w trybie góra/dół) przez około 25 minut.