12łyżeczekkremu czekoladowo-orzechowego((np. Nutella) do smarowania)
cukier kryształ i cynamon (opcjonalnie - do posypania babeczek)
Instrukcja
Jak zrobić babeczki z cukinią i nutellą
Wszystkie składniki babeczek umieść w dużej misce i wymieszaj łopatką.
275 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 0,5 łyżeczki cynamonu, 120 ml oleju, 120 ml maślanki, 150 g cukru, 1 jajko, ok 120 g cukinii, 1-2 łyżki soku z cytryny
Nałóż ciasto do foremek na babeczki - mniej więcej do 3/4 wysokości.
Do każdej babeczki nałóż trochę kremu czekoladowego.
12 łyżeczek kremu czekoladowo-orzechowego
Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez około 25-30 minut - do suchego patyczka.
Jeśli chcesz dodatkowo obtoczyć babeczki w cukrze cynamonowym, to wierzch każdej babeczki zamocz krótko w misce z mlekiem, a następnie włóż ją do miseczki z cukrem kryształem zmieszanym z cynamonem :)