Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
–
+
servings
Idealne frappuccino
Wypieki Beaty
Przepis na kawę mrożoną frappuccino z bitą śmietaną i lodami.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
5
minut
Czas całkowity
5
minut
Danie
Napoje
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
1
Składniki
2
łyżeczki
kawy rozpuszczalnej
lub jedno zimne espresso
150
ml
mleka
najlepiej zimnego
1
gałka
lodów
waniliowych lub innych
10
kostek
lodu
(część kostek możesz zastąpić zamrożoną w kostkach mocną kawą :))
bita śmietana
do dekoracji
sos karmelowy
do dekoracji
Instrukcja
W wysokim dzbanku umieść kawę, mleko, lody i kostki lodu - delikatnie zmiksuj lub zblenduj - możesz wcześniej rozkruszyć trochę lód, to blender łatwiej sobie poradzi.
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
150 ml mleka,
1 gałka lodów,
10 kostek lodu
Przelej kawę do wysokiej szklanki.
Udekoruj bitą śmietaną i sosem karmelowym.
bita śmietana,
sos karmelowy
Podaj od razu.
Słowa kluczowe
kawa mrożona z lodami, mrożona kawa z bitą śmietaną
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!