Ciasto francuskie rozwiń (jeśli masz je mrożone, to go rozmróź).
1 opakowanie ciasta francuskiego
Przekrój ciasto na pół - u mnie to wyszły mniej więcej kwadraty.
Jedną część nakłuj widelcem, a następnie podpiecz 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (tryb góra dół).
W tym czasie zmiksuj lub wymieszaj serek z cukrem, sokiem z cytryny i częścią skórki z cytryny.
250 g serka mascarpone, 1 cytryna
Cukier kryształ zmieszaj z resztą skórki z cytryny i krótko poucieraj razem, aby cukier nabrał aromatu od cytryny.
2 łyżki cukru kryształu
Na podpieczony spód wyłóż masę cytrynową, a następnie na wierzchu ułóż drugą część ciasta francuskiego (spód pewnie się trochę zbiegł przy pieczeniu, to drugi kawałek możesz założyć również na boki.
Wierzch ciasta posmaruj rozpuszczonym masłem i posyp cukrem ze skórką cytrynową.