Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Naleśniki ryżowe z chia przepis
Wypieki Beaty
Przepis na naleśniki bezglutenowe zrobione na mące ryżowej z dodatkiem nasion chia.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
15
minut
minut
Czas wykonania
15
minut
minut
Czas całkowity
30
minut
minut
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
6
Składniki
składniki na bezglutenowe naleśniki ryżowe
450
g
mąki ryżowej
2
jajka
(rozmiar L)
400
ml
mleka
400
ml
wody
2
łyżki
oleju
2
łyżeczki
nasion chia
((opcjonalnie))
Instrukcja
Jak zrobić bezglutenowe naleśniki ryżowe
Zmiksuj krótko jajka, a następnie dodawaj na zmianę mąkę, wodę i mleko, na koniec dodaj olej.
450 g mąki ryżowej,
2 jajka,
400 ml mleka,
400 ml wody,
2 łyżki oleju,
2 łyżeczki nasion chia
Smaż naleśniki na lekko przesmarowanej olejem patelni.
Podawaj na ciepło.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
naleśniki bez glutenu, naleśniki bezglutenowe
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!