Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Arbuzowa granita przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszną i prostą domową granitę z arbuza, która doskonale orzeźwi w letni dzień.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
minut
9
hours
godz
Czas całkowity
9
hours
godz
20
minut
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
4
Składniki
składniki na granitę z arbuza
około 700
g
arbuza
( pokrojonego w kostkę (waga już bez skóry) z usuniętymi pestkami)
2-3
łyżki
cukru pudru
((ilość cukru zależy od słodkości arbuza))
sok
(z połowy limonki)
Instrukcja
Jak zrobić granitę z arbuza
Arbuza zmiksuj razem z cukrem i sokiem z limonki.
około 700 g arbuza,
2-3 łyżki cukru pudru,
sok
Jeśli arbuz był z pestkami, to po zmiksowaniu przelej go przez sitko, aby pozbyć się ewentualnych pestek.
Masę przelej do szczelnego pojemnika i wstaw do zamrażarki.
Mniej więcej co trzy godziny zedrzyj widelcem wierzchnią warstwę (do warstwy jeszcze nie zamrożonej).
Gdy już całość będzie zamrożona i rozdrobniona widelcem, to można już jeść granitę :)
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
granita z arbuza
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!