Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Jabłka w cieście przepis
Wypieki Beaty
Przepis na plasterki jabłek smażone w lekkim cieście.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
15
minut
minut
Czas wykonania
20
minut
minut
Czas całkowity
35
minut
minut
Danie
Deser
,
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
4
Składniki
składniki na jabłka smażone w cieście
4
jabłka
(duże )
2
jajka
(rozmiar L)
150
ml
mleka
150
g
mąki pszennej
(- 1 szklanka)
3
łyżki
cukru
1
płaska łyżeczka
cynamonu
(lub do smaku)
Instrukcja
Jak zrobić jabłka smażone w cieście
Jabłka obierz i wykrój z nich gniazda nasienne.
4 jabłka
Każde pokrój w plastry o grubości około 5 mm.
Zmieszaj trzepaczką wszystkie składniki ciasta.
2 jajka,
150 ml mleka,
150 g mąki pszennej,
3 łyżki cukru,
1 płaska łyżeczka cynamonu
Zanurzaj w nim plastry jabłka (z obydwu stron), lekko odcieknij ciasto nad miską i smaż na rozgrzanej patelni aż będą z obu stron rumiane.
Gotowe placuszki odsącz na ręczniku papierowym.
Podawaj na ciepło posypane cukrem pudrem.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
jabłka smażone
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!