Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Gofry dyniowo-piernikowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na jesienne gofry dyniowe z przyprawą do piernika i karmelizowanymi śliwkami.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
10
minut
minut
Czas wykonania
20
minut
minut
Czas całkowity
30
minut
minut
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
10
Składniki
składniki na gofry dyniowe z przyprawą do piernika
2
szklanki
mąki pszennej
(- 300 g)
2
łyżki
cukru
1
łyżka
proszku do pieczenia
0,5
łyżeczki
soli
2
łyżeczki
przyprawy do piernika
1,5
szklanki
maślanki
((ewentualnie kefiru) - 360 ml)
0,5
szklanki
puree z dyni
(- gęstego)
1/4
szklanki
oleju
(60 ml)
2
żółtka
(z jajek rozmiar L)
2
białka
Instrukcja
Jak zrobić ciasto na gofry z puree z dyni
Zmieszaj razem wszystkie suche składniki.
2 szklanki mąki pszennej,
2 łyżki cukru,
1 łyżka proszku do pieczenia,
0,5 łyżeczki soli,
2 łyżeczki przyprawy do piernika
Dodaj mokre składniki i wymieszaj dokładnie.
1,5 szklanki maślanki,
0,5 szklanki puree z dyni,
1/4 szklanki oleju,
2 żółtka
Białka ubij na sztywno.
2 białka
Dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj.
Płyty gofrownicy wysmaruj delikatnie olejem.
Piecz gofry aż będą rumiane.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
dyniowe gofry, gofry z dynią
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!