Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia lub folią i wyłóż na nie ciasteczkową masę - rozprowadź ją dokładnie i lekko przygnieć.
Wstaw do lodówki na czas przygotowania masy.
Jak zrobić jogurtowca brzoskwiniowego
Galaretkę rozpuść w 1 szklance (250 ml) gorącej wody, odstaw do zastygnięcia - gdy będzie twarda pokrój ją w kostkę (proponuję przygotować galaretkę dzień wcześniej, aby było szybciej).
1 galaretka brzoskwiniowa
Brzoskwinie sparz i zdejmij z nich skórkę, pokrój miąższ w kostkę.
2 brzoskwinie
Żelatynę zalej zimną wodą.
3 łyżki żelatyny, 1/3 szklanki wody
Mleko zagrzej, dodaj do niego żelatynę i dokładnie wymieszaj.
3/4 szklanki mleka
Dodaj do mleka cukier i zamieszaj, aby się rozpuścił.
1 szklanka cukru
Jogurt krótko zmiksuj, dodaj do niego przestudzone mleko i dokładnie wymieszaj.
500 g jogurtu naturalnego
Dodaj pokrojoną brzoskwinię i galaretkę.
Przelej masę do tortownicy i schowaj tortownicę do lodówki.
Przygotuj drugą galaretkę - rozpuść ją w jednej szklance (250 ml) gorącej wody.
1 galaretka brzoskwiniowa
Brzoskwinię sparz, zdejmij z niej skórkę, a miąższ zmiksuj blenderem, a następnie przetrzyj mus przez sitko, aby pozbyć się większych kawałków owoców.
1 brzoskwinia
Dodaj mus z brzoskwini do galaretki i dokładnie wymieszaj.
Wylej galaretkę na stężałą masę i schłodź w lodówce.
Aby deser wyjąć z tortownicy należy ogrzać jej boki - możesz to zrobić ogrzewając rant suszarką do włosów :)