Składniki ciasta szybko zagnieć - wodę dodaj na koniec po jednej łyżce, tylko tyle, aby ciasto osiągnęło odpowiednią konsystencję i dało się ulepić w kulkę.
1,5 szklanki mąki pszennej, 1 szczypta soli, 2 łyżki cukru pudru, 60 g masła, 60 g margaryny, 4-5 łyżek zimnej wody
Gotowe ciasto zawiń w folię i schłodź przez około 1 godzinę.
Zimne ciasto rozwałkuj (możesz to zrobić między dwoma kawałkami foli spożywczej).
Wytnij 6 kółek i wylep nimi przygotowane foremki (lub jedną dużą o wielkości około 22 cm).
Ciasto nakłuj kilkakrotnie widelcem.
Popiecz ciasto przez 10 minut w 200 stopniach (góra-dół).
Jak zrobić krem ananasowy:
Ananasa obierz, usuń brązowe "dziurki" i pokrój na kawałki.
200 g ananasa
Zmiksuj je w blenderze, a następnie przetrzyj przez sito, by pozbyć się grubych, niezmiksowanych kawałów.
Przełóż puree z ananasa do garnka, dodaj cukier, żółtka i jajka oraz mąkę kukurydzianą.