Włóż maliny do garnka, podlej odrobiną wody i posyp odrobiną cukru (około 2 łyżki). Gotuj na wolnym ogniu, aż owoce się rozpadną i zgęstnieją.
250 g malin
Maliny lekko przestudź, a następnie przetrzyj przez gęste sito, tak aby pozbyć się pestek.
Siedem łyżeczek żelatyny rozpuść w zimnej wodzie i odstaw do napęcznienia (jedną łyżeczkę zostaw na później). Następnie podgrzej krótko (około 10 sekund) w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, tak by żelatyna stała się płynna.
7 +1 płaskich łyżeczek żelatyny w proszku, 9+1 łyżek zimnej wody
Zmiksuj ser z cukrem.
1 kg sera twarogowego, 250 g cukru
Odłóż 1/3 masy.
Do większej części twarogu dodaj przetarte maliny i zmiksuj.
Do żelatyny dodaj łyżkę sernika malinowego, wymieszaj i dodaj żelatynę do sernika - dokładnie zmiksuj.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Dodaj 2/3 do masy malinowej i delikatnie wymieszaj.
250 ml śmietany kremówki
Przełóż masę na spód z biszkoptów i wstaw do lodówki, aby lekko stężała.
Po około pół godziny przygotuj część czekoladową.
Rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę ze śmietaną kremówką. Dokładnie wymieszaj i lekko ostudź.
100 g gorzkiej czekolady, 50 ml śmietany kremówki
Pozostałą łyżeczkę żelatyny zalej łyżką zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzej ją chwilę, a gdy się rozpuści dodaj ją do odłożonej części twarogu.
Dodaj rozpuszczoną czekoladę, a na koniec odłożoną ubitą śmietanę kremówkę.