Do twarogu dodaj cukier i likier kokosowy (albo mleczko kokosowe) i razem zmiksuj.
1 kg sera twarogowego, 250 g cukru, 200 ml likieru kokosowego
Żelatynę rozpuść w zimnej wodzie i odstaw do napęcznienia. Następnie podgrzej krótko (około 10 sekund) w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, tak by żelatyna stała się płynna.
6 łyżeczek żelatyny, 8 łyżek wody
Dodaj do żelatyny łyżkę masy twarogowej i dokładnie wymieszaj. Przelej żelatynę do reszty twarogu - zmiksuj na wysokich obrotach
Śmietanę kremówkę ubij i dodaj do twarogu ostrożnie mieszając szpatułką.
200 ml śmietany kremówki
Przełóż sernik na spód z ciastek i wstaw do lodówki na przynajmniej godzinę.
Przed podaniem zanurz nóż w gorącej wodzie, a następnie delikatnie oddziel ciasto od brzegu foremki.
Wyjmij ciasto na talerz i udekoruj frużeliną czereśniową.