Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Ciasto migdałowe z Santiago przepis
Wypieki Beaty
Przepis na bezglutenowe migdałowe ciasto z Hiszpanii.
4.35
z
20
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
minut
Czas wykonania
35
minut
minut
Czas całkowity
55
minut
minut
Danie
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia hiszpańska
Porcje
15
Wyposażenie
Przepis na foremkę około 24 cm średnicy.
Składniki
składniki na bezglutenowe ciasto migdałowe
250
g
migdałów
(blanszowanych i zmiksowanych )
200
g
cukru pudru
4
jajka
(- rozmiar L)
skórka z połowy cytryny
0,5
łyżeczki
cynamonu
(opcjonalnie )
Instrukcja
Jak zrobić bezglutenowe ciasto migdałowe
Zmiksuj jajka z cukrem (ja ubiłam na puszystą masę).
4 jajka,
200 g cukru pudru
Dodaj otartą skórkę z cytryny i wsyp zmielone migdały.
skórka z połowy cytryny,
250 g migdałów
Jeśli lubisz, to możesz dodać trochę mielonego cynamonu do smaku.
0,5 łyżeczki cynamonu
Wymieszaj delikatnie i przełóż do przygotowanej foremki.
Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez 25-35 minut.
Po upieczeniu przestudź, a następnie posyp dużą ilościa cukru pudru.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
bezglutenowe ciasto z migdałów, ciasto migdałowe bez glutenu
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!