Ciasto wlej do foremki (25 x 25 cm) wyłożonej papierem lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Piecz około 35 minut w 180 stopniach (góra/dół) - do suchego patyczka.
Po wystudzeniu przekrój ciasto na pół na dwa placki.
Jak zrobić krem śmietankowy do wuzetki
Żelatynę rozpuść w 5-6 łyżkach wody, odstaw do napęcznienia, a wtedy podgrzej ją chwilę w mikrofalówce, aby stała się płynna.
3 łyżeczki żelatyny
Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem.
750 ml kremówki, 5 łyżek cukru pudru
Dodaj do żelatyny czubatą łyżkę bitej śmietany i wymieszaj, przelej całość do reszty kremówki i zmiksuj dokładnie.
Odłóż 4 łyżki kremu do dekoracji.
Jak zrobić ciasto wuzetka - złożenie
Blat ciasta przełóż do foremki (można go teraz nasączyć - co moim zdaniem bardzo służy temu biszkoptowi), wyłóż na niego ubitą kremówkę, przykryj drugim blatem (też proponuję go trochę nasączyć).
Wierzch posmaruj konfiturą i wstaw do lodówki na godzinę.
3 łyżki konfitury
Zrób polewę: kremówkę podgrzej w rondelku (nie gotuj), wrzuć do niej połamaną czekoladę.
250 ml śmietany kremówki, 200 g czekolady
Mieszaj aż się rozpuści. Gdy przestygnie i zgęstnieje, polej nią ciasto.