Z mąki, oleju kokosowego, cukru pudru i żółtka zagnieć ciasto.
150 g mąki pszennej, 60 g oleju kokosowego, 1 łyżka cukru pudru, 1 żółtko
Jeśli ciasto nie chce się skleić, to dodaj trochę zimnej wody i zagnieć.
zimna woda
Ciasto owiń w folię i schowaj do lodówki na godzinę.
Wyjmij schłodzone ciasto i cienko rozwałkuj.
Formę do pieczenia tarty posmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Wylep ciastem foremkę.
Jeśli chcesz to możesz ciasto podpiec przez 10 minut w 200 stopniach (tryb góra-dół). Ja go nie podpiekałam, ale potem lekko zwilgotniało od nadzienia.
Jak zrobić nadzienie sernikowe do tarty
Do miski przełóż twaróg, dodaj jajko, cukier, proszek budyniowy i krem Crispy Hazelnut lub masło orzechowe od Allnutrition.
500 g lekkiego twarogu, 2 łyżki kremu Nutlove Crispy Hazelnut, 50 g cukru, 1 jajko, 20 g budyniu waniliowego
Krótko zmiksuj składniki - tylko do połączenia.
Wyłóż masę na spód, wyrównaj powierzchnię i wstaw do piekarnika.
Piecz w 180 stopniach (tryb góra-dół) przez około godzinę.
Po upieczeniu ciasto ostudź.
Jak zrobić polewę czekoladową na tartę
Czekoladę połam i przełóż do żaroodpornej miseczki, dodaj olej kokosowy.
100 g czekolada, 10 g oleju kokosowego
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej - do garnka nalej trochę wody, na górze postaw miseczkę z czekoladą i gotuj na parze, aż czekolada się rozpuści.