Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Notatki
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Likier kukułka przepis
Wypieki Beaty
Przepis na prosty domowy likier z cukierków kukułek.
4.67
z
12
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
30
minut
minut
1
hour
godz
Czas całkowity
1
hour
godz
30
minut
minut
Danie
Napoje
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
10
Kalorie
298
kcal
Składniki
składniki na likier kukułka
około 300
g
cukierków
(kukułek)
500
ml
mleka skondensowanego niesłodzonego
(użyłam takie 7,5% z kartonika)
500
ml
wódki
Instrukcja
Jak zrobić likier z cukierków kukułek
Mleko przelej do rondelka i podgrzej.
500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
Gdy będzie ciepłe dodaj do niego cukierki i podgrzewaj razem aż cukierki się rozpuszczą.
około 300 g cukierków
Odstaw mleko do całkowitego ostudzenia.
Przelej mleko przez gęste sito, aby pozbyć się ewentualnych kawałków cukierków.
Dodaj wódkę i wymieszaj.
500 ml wódki
Przelej do butelek i odstaw przynajmniej na jeden dzień, aby likier się "przegryzł".
Przed użyciem likier wstrząśnij.
Notatki
Przepis na mniej więcej 1,1 litra likieru - niecałe 20 promili.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
298
kcal
Weglowodany:
31
g
Białko:
4
g
Tłuszcz:
5
g
Słowa kluczowe
likier z cukierków, likier z kukułek
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!